Víctor Pons (Colla de Geganters de Llucmaçanes), la regidora Elisa Mus, i Ivor White (Rotary Club) | A.M.

TW
1

La Fira del Llibre de Maó es celebrarà els propers dies 19 i 23 amb la participació de vuit llibreries, 23 entitats socioculturals i quatre floristeries. L'exposició i venda de llibres i roses a la plaça Constitució, carrer Nou i s'Arravaleta serà l'acte central de la intensa programació posada en marxa per l'Ajuntament de Maó amb motiu de Sant Jordi.


Textos literaris per a tots

Segons la regidora de Cultura, Elisa Mus, el fet que la Festa del Llibre «coincideixi amb el període de vacances escolars i que, per això, no es produiran les visites de les escoles a la fira, fa que l'Ajuntament programi una sèrie d'activitats dirigides al públic infantil». Així, el matí de dia 19 i de dia 23, els al·lots descobriran Es Drac de Maó, «un nou personatge que donarà lloc a la creació de tallers per a dibuixos relacionats amb la festa del llibre», explica. Així mateix, a les 19 hores, del dissabte dia 19, Anna Serra contarà contes i rondalles a la plaça Reial, i el capvespre de dia 23, a partir de les 18 hores, els Gegants de Llucmaçanes, amb la Colla de Geganters, faran una divertida volta pel centre acompanyats per la Xaranga de Maó.

D'altra banda, segons informa Elisa Mus, des de l'Ajuntament també es vol consolidar una iniciativa que l'any passat va tenir una molt bona resposta: la lectura pública per part de persones conegudes de textos literaris. Enguany, la lectura tindrà lloc el dissabte, 19 d'abril, a partir de les 11 hores. A la Plaça Reial es llegirà «Piedras y Viento», de Màrius Verdaguer, l'escriptor maonès del que l'any passat es van complir els 50 anys de la seva mort. En paral·lel, a s'Arravaleta es llegirà una selecció de literatura popular menorquina, contes, rondalles i llegendes. En total, es preveuen una cinquantena de lectures.

Com a activitats també complementàries del Dia del Llibre, la regidora de Cultura destaca el concert de Bep Marquès, que serà el dissabte 19 d'abril, a les 18 hores, a la plaça Reial. El dimecres dia 23, al migdia, la banda de metalls de Gwent Touring Brass, donarà un concert en el mateix centre de la fira. Així mateix, en el marc de la Festa del Llibre, el Casal de Joves de Maó convoca diferents activitats, en horari de 18 a 20 hores, com un taller de papiroflèxia (dissabte, dia 19), un taller de teatre social (dimarts, dia 22), i la marató de lectura (dimecres, dia 23).