TW
0

La setmana passada els mitjans de comunicació es van fer ressò d'una notícia que a "Xoc" no ens ha passat desapercebuda i que hem volgut incloure en la nostra secció de "curiositats". Resulta que les escoles de la província de Barletta-Andria-Trani, al sud d'Itàlia, posaran publicitat dins les aules amb la finalitat d'obtenir fons per finançar la seva activitat, una mesura que es pren davant els retalls pressupostaris destinats a educació.

Segons s'informava des d'Itàlia, les empreses privades que vulguin publicitar-se a les escoles, hauran de pagar 69,80 euros, sense iva, i tenen de termini fins al 30 de novembre per fer les seves sol·licituds. La idea és que es puguin posar anuncis a les taules i a les cadires dels alumnes.

Explicava Pompeo Camero, que és assessor provincial d'Educació, que la iniciativa sorgeix després d'analitzar les diferents peticions dels responsables de les escoles de la zona. "Volem saber si som capaços d'obtenir en el nostre territori els recursos necessaris per poder seguir endavant", deia Camero, que afegia que no s'acceptarà qualsevol tipus de publicitat i que no es pretén, amb aqueta decisió, convertir les escoles en "estadis de futbol".

Aquesta iniciativa, que ha aixecat tant elogis com crítiques, té de la seva part alguns empresaris que es feliciten pel fet que les entitats públiques comencin a incloure el món de l'empresa a activitats com l'educació. Els detractors es lamenten dels fruits que donen els retalls de pressupost i denuncien, tal com va fer el líder progressista del Partit Demòcrata, Antonio Decaro, que en comptes d'anar a l'escola, aviat semblarà que els estudiants van de compres.