Lucky Lucky | Hace 4 horas

Muy españoles y mucho españoles pero a estudiar a Gales, tributando en Panamá y las operaciones en Houston. Y alguno con residencia en Dubai. Eso sí, la banderita en la muñeca siempre.

user Silesius | Hace 5 horas

CapdefavaA veure, jo no he mencionat res de lo dels estudis i tal. No entenc ses tres primeres línies des seu comentari dirigit a jo, he dit algo de riure o no riure? Jo li demanava per es sentit d’una monarquia en es segle XXI i sa seva resposta sembla ser que una monarquia és desitjable perquè existeixen països on hi ha monarquia (argument certament irrefutable). Açò és pensament de molt poca qualitat i no és en cap cas un argument de pes. Un altre “raonament” que es fa servir molt i que també m’ha semblat veure en els seus comentaris és que, sense un rei que guiï i il.lumini als pobres plebeus, Espanya es convertiria en una república mig comunista o algo així. Quan fan aquest tipus de “arguments”, oportunament tots vostés obliden que França, Alemanya o els USA no tenen monarquia, o que Cambòdia i Bhutan sí. Diu que vosté va votar sa monarquia espanyola. Jo no ho he fet, i un enorme percentatge de sa societat espanyola tampoc. Ho mireu per on ho mireu, és una imposició, a part d’un anacronisme que prové d’èpoques molt fosques de sa història humana. Una monarquia no es quelcom innocent. Ha pensat mai com es constitueix una dinastia monàrquica, com arriba algú a ser rei? Una monarquia es una sublimació de sa llei des més fort. Els primers “reis” ho eren perque eren els més poderosos. A époques passades algú arribava a rei a través de guerres, assassinats, traïcions, matrimonis arreglats. I cap d’aquestes persones volia ser rei desinteressadament o per ajudar a es poble oprimit, i que passava gana. Ho feien per poder-lo esquilmar legítimament, ho feien per ambició i per ànsies de poder. Tots els reis actuals són descendents d’aquests tipus de personatges. I en plè segle XXI encara hi ha gent que vol perpetuar aquests conceptes per motius que realment em costa d’entendre. Sa democràcia no és perfecta, però és lo millor que tenim. Sa humanitat ha sofert molt per aconseguir avanços polítics que deixin enrera coses com sa monarquia. Per açò encara estic esperant que algú m’argumenti perquè és desitjable una monarquia, realment em fa curiositat. Però els “arguments” de molts monàrquics son des tipus “Viva España y viva el rey” i no saben passar d’açò.

user La roqueta...😅 | Hace 5 horas

En ESPAÑA hay malos profesores o malos colegios o institutos para esta chica ?????? Es un poco FEO no confiar la educación al país del que ESTA FAMILIA cobra de los PRESUPUESTOS GENERALES DEL ESTADO...es feo , de verdad, feo.

user Capdefava | Hace 5 horas

Silesius¿Estudiar para qué? A usted le puede parecer una cosa muy aguda y de muchas risas. A mi, sin ser ningún genio, me parece de palurdo de los años 50, de los de "que inventen ellos" En cuanto a lo de ser monárquico, pues mire, es la forma de gobierno que voté en su día, que es la misma que en otros países de nuestro entorno, como Bélgica, Países Bajos, Suecia, Noruega, Dinamarca, Reino Unido, etc...

Interventor Interventor | Hace 7 horas

Salud y Reino por los siglos de los siglos.

user Silesius | Hace 12 horas

CapdefavaTu aparentment te creus que estas a un nivell superior a sa resta, anomenant “palurdo” a sa gent que diu coses que no t’agraden. Per altra banda, sembles ser vagament monàrquic. Dic “vagament” perquè en cap cas ens dones algun motiu consistent a favor de sa monarquia. Serà que ets incapaç d’aportar-ne cap, i només pots recórrer a pobres arguments “ad hominem”. M’agradaria molt poder debatre amb tú sa pregunta de perquè a una societat oberta i democràtica des segle XXI és necessària sa figura d’un rei. Vivim a un món de meritocràcia, ens agradi més o menys. Ens ensenyen que si t’esforces, si estudies, si fas bé sa teva feina podràs arribar allà on vulguis, que tot és possible. I, així, sa gent passa per oposicions duríssimes, fa feina hores i hores per millorar sa seva vida, etc etc. Açò és el que inculquem als més joves. Mentrestant , ells van aprenent que tot a sa vida té un preu, que tot demana un esforç, però també veuen que hi ha una “súper família” que està exempta de tot açò, que ténen alguna cosa especial que els altres ciutadans no tenim i que fa que els haguem de mantenir, que els haguem de fer fill ilustres de ciutats sense que hagin fer res per merèixer-ho, que els haguem d’admirar i aplaudir, etc. Com pot ser açò compatible amb una democràcia? Quin sentit té en aquest context mantenir una família que obté els seus beneficis de forma hereditària? Quin sentit té que, si no s’acaba sa monarquia, d’aquí a un segle hi seguirà havent un Borbó al capdavant d’aquest país (sigui tonto o llest, vulgui robar o no, sigui bona persona o no, etc etc) És de locos.

user Mallorquí de Mallorca | Hace 13 horas

Ta to pagao.

user Silesius | Hace 13 horas

Es classisme en tot lo relacionat amb aquesta família és molt revelador. Perquè aquesta al.lota no pot estudiar a un institut públic a Espanya? Seria un gest com a mínim interessant. Però clar, ses escoles a Espanya no són prou bones per gent de sa seva alcúrnia. O pitjor, s’hauria de relacionar amb fills de fontaners, conductors d’autobusos o botiguers. Quin horror! Tot açò és un gran exemple per els nostres fiets, així van aprenent els valors de sa democràcia.

user Capdefava | Hace 14 horas

juN rod¿Para no ser tan "palurda" como pareces tú? No solo se estudia para trabajar en ello, los hay que estudian toda su vida por placer. A muchos estamos manteniendo ya toda su vida y parece que es ella la que te roba el bolsillo a tí personalmente; Aplaca ese odio, te va a dar algo.

user Kat | Hace 15 horas

Jo també, com moltes famílies, he pagat les carreres dels meus fills, fent moltes hores de feina, privant-me de vacances, privant-me de sortides, contenint les despeses habituals de la casa... en fi... Ja estic farta que aquesta gent que guanya molt més que qualsevol de nosaltres (a part de rendes i canongíes), diguin que "pagan de su bolsillo" els estudis dels seus fills quan "su bolsillo" els hi omplim nosaltres. Venga ja..... oiada estic.