user felvalent | Hace 3 meses

SacosmopolitaquerobacremesNo se si ho has reparat, però sa noticia també parla de Més (socis de Bildu) i de "esperpents" i com encara hi ha llibertat d'expressió, per malament que ho encaixin Sánchez, Bildu, Més i demés socis, m'he limitat a exercir-la ja que per açò encara tampoc es preceptiu es teu permís. Es veu que tampoc has reparat que de llengües i/o dialectes jo no he dit res. En quant a ses especulacions de sa teua exclusiva collita, dir-te que de "colonitzar" es catalans en sabien molt, però fa estona que ses colonies insulars ens vam emancipar i s'imperialisme pan-catalanista es molt residual a ses Illes. Que tenguis un bon dia.

Pili Pili | Hace 3 meses

Desde ahora mismo reivindico la ¡REAL ACADEMIA DEL PANOCHO!. ¡Menuda injusticia!.

user Viriato | Hace 3 meses

Que este enclenque mitja gleva, ose hablar de esperpentos que dan risa, es para nota. Él mismo es un pobre diablo esperpéntico, aunque da más pena que risa, para ser caritativos.

user Sacosmopolitaquerobacremes | Hace 3 meses

felvalentRallen de sa llengua baléà i es primer argument que s'empra es una referència a Bildu no es res més que demostrar que hi problema(polític) que li comporta a la dreta que a vingut a les Balears a colonitzar (pilotes, que bones!) i a esborrar tot el que s'ha fet i escrit d'ençà que en Jaume I, va arribar a les costes de Mallorca i va inventar el mallorquí per no ofendre els residents. No m'acabo d'explicar aquesta passió per flastomar el català en boca de gent que es diuen Pons, Riudavets, Montserrat i que cada dia s'empegueeixen de dir-se de tal forma. Però el que és per "fer mues" a sa salsa és la web aquesta que ens diu quines són ses paraules que ha d'emprar un bon baléà per no ser confós amb la gentussa catalana. Us promet que la cosa és complicada perquè saber quan has de possar doble consonant o fer servir s'accent circumflex, és com treure la millor nota per entrar a l'universitat. Potser és per això que els grans defensors del mallorquí, menorquí i eivissenc sempre escriuen en castellano, per mil raons i entre elles perquè potser no el saben i et venen amb allò que "el se rallar però no l'escric" i jo pens que si no l'escriuen és perquè son de carrera universitària de nombres però no de lletres. Abans el que no sabia escriure no sabia llegir i se'n deia analfabet.

user no som ningú per xerrar | Hace 3 meses

"Acadèmi"? En menorquí no seria acadèmia? I "llengu" en lloc de "llengo"? Ja veis on mos duu això, no? Qualsevol llengua te un estàndard comú, després hi ha dialectes més o manco forts que, de forma rallada se'n van d'aquest estàndard. Passa amb francès, anglès, alemany, etc. i és el més normal del mon. Però clar, aquí a Espanya s'ha de politizar tot...

user felvalent | Hace 3 meses

Quin "esperpent" més degradant es des que vos ajuntau amb Bildu, es partit des terroristes. S'apologia i enaltiment des terrorisme i es terroristes i fer homenatges a terroristes i assassins són "esperpents" (per no dir-ho d'una altra manera) que retraten a qui els protagonitza. Bildu es vostro soci, és un "esperpent" que ha presentat fa menos d'un any a 44 terroristes, inclosos 7 assassins a ses seues llistes, açò es indecent i èticament deplorable. Ja ho diu es refrany: No s'ajunten fins que no es semblen.

Pepe Luis Pepe Luis | Hace 3 meses

queria decir Llengo Baléà( Con dos! acentos). Parece que van a pedir Una tapa de lengua en la tasca Garibaldi

user baixamaner | Hace 3 meses

La "pinza" entre la Monarquia i VOX contra el catalá es total. Una raó mès per ser republicà i antifeixista, que es un gust.

Pepe Luis Pepe Luis | Hace 3 meses

Froilán de Marichalar Caixer Senyor. Los nietos del Rey emérito tienen Palacio en Ciutadella. Sant Joan fiestas reales. Qué facin so convidada en baleà.

Carrickfergus Carrickfergus | Hace 3 meses

El ridículo continuo de Mes escalando a mayores alturas. Es sorprendente, no obstante, que tengan una cierta penetración electoral. Sería digno de un estudio sociológico. No es preocupante a nivel político por ahora pues están en el umbral de la irrelevancia, y con tendencia a que “mes” siga “manco” pero que alguien considere esa opción como racional da que pensar acerca de como el populismo catalán hace que a algunos baleares les parezca cojonudo que los catalanes digan de Baleares “les nostres illes”. Les illes dels catalans son Les Formigues y Les Medes. Estas islas son de los baleares, y punto.