"Els covards només amenacen quan es creuen fora de perill" Frase atribuïda a Johann Wolfgang Goethe. Poruc i covard són dos conceptes semblants, encara que no iguals. Tenir por és una condició molt humana. La por sempre ens envaeix quan hi ha el risc de perdre una cosa valuosa, des d'un objecte fins a la vida. Fa referència a la nostra actitud envers les coses o envers les circumstàncies. El valent, però, és aquell que menysprea de manera més o menys conscient el risc per afrontar una situació incerta. El covard és un poruc que vol aparèixer davant dels altres com un valent. Covardes n'hi ha de molts tipus, els que actuen a l'ombra dels altres, els que operen a traïció o quan ningú els veu; són aquells que es parapeten després del burladero de la vida, Però de tots ells els més indesitjables que són els que s'emparen a l'anonimat. Tanta disquisició sobre aquests conceptes ve a tomb per l'auge que estan prenent aquests "valents" en els comentaris que es publiquen a les notícies als mitjans de comunicació, opinant sobre allò diví i allò humà des de l'anonimat que permet el mitjà de comunicació. I és aquí on cobra sentit això del covard anònim. Un anonimat que és utilitzat per molts per carregar de manera visceral i grollera contra tot el que es mou, cap a un costat o cap a un altre, sobretot contra tot el públic. Que una cosa és comentar de manera civilitzada i crítica allò publicat, optant pel permès i legítim desig de no donar-se a conèixer i una altra aprofitar aquesta possibilitat per ofendre, de vegades de manera greu. No és que vagi a una censura prèvia, als mitjans de comunicació, no d'opinió sinó d'expressió, però en molts altres no hi ha tal filtre i es poden llegir veritables barbaritats que responen no només a persones gens democràtiques, sinó als vòmits d'uns energúmens. Aquesta covardia que ve donada per l'anonimat és la que defineix el tast dels qui aboquen frases i sobretot desitjos mereixedors anar al trullo. I un es pregunta com en una societat democràtica es poden donar amb tanta freqüència exabruptes viscerals emparats a la covardia de l'anonimat. Fa por veure el que alguns poden arribar a dir...no sé si a fer...quan ningú no els identifica. Vosaltres sigueu valents i doneu la cara, els que actueu sota pseudònims. Us ho agrairem. Antonio Fernando Villalonga Sintes Comandante de Infantería (Ret)
Me parece muy bien! que viva el Ejército!
Menorquín viajeroSegún el tono y el contenido de tu comentario no me extraña que desconozcas la lectura de El Quijote, una lectura que siempre ha sido, es y será para reflexionar.
AlexiaEs una realitat que cada dia en hi ha menys. Tant d uns com altres. De fet gairebé tots el nous religiosos i tropa són migrants d America. Com és lògic sa raó guanya a sa fe.
Menorca descolonizada YA.
Posiblemente hoy en día hay pocas cosas tan reaccionarias y trasnochadas como ese antimilitarismo y el anticlericalismo rabioso por parte de la extrema izquierda en nuestro país. Y ya lo siento por ellos, porque militares y sacerdotes los ha habido desde tiempos inmemoriales y los seguirá habiendo por los siglos de los siglos, mal que les pese a esos talibanes iconoclastas. No os queda nada que aguantar entre procesiones y desfiles durante todo el año. Pero bueno, todo eso se arregla fácilmente con una buena tila bien cargadita.
miradorMe gustaría saber cuantos de los 8.000 millones de habitantes de la Tierra conoce El Quijote (ya no hablo de haberlo leído). De hecho, me gustaría saber cuántos de los 45 millones de habitantes de España lo han leido o saben lo que es. Tus ínfulas imperiales, están transnochadas, colega.
JerryAprèn a llegir ... l'ordre ha vingut de dins ...
Joan PeraPero estas fiestas las pagas tú, y encima son un nido de conspiraciones y de habladurías, que viendo lo que se está viendo/escuchando en ciertos sectores, hasta pueda que sean contrarias a la ley !
Antonio Fernando Villalonga SintesNo es una frase meva, però diu.. si vols saber com es algú, posa-li una mascara.