user Joan Martí Pons | Hace 7 meses

PiliTal vegada perquè és la Fira del llibre en català?

user sbugar | Hace 7 meses

Hi ha gent que pensa que l’horitzó fa referència a un accident geogràfic. Ara a més a més, hi ha la moda d’adjectivar a qualsevol persona com a nazi, feixista i talibà entre altres. Açò és la mostra d’una cultura baixa manera i un insult brutal a les persones que foren víctimes d’uns fets esgarrifosos. A dins un sistema “talibà” , la persona que ha fet servir aquesta denominació, ja no veuria més la llum. Parlem bé i amb respecte. Texto : Se decía que << La cultura catalana, invitada en Fráncfort, engloba las dos lenguas>>. Se << argumentó que el catalán es una lengua "parecida o superior a muchas otras lenguas europeas en volumen y calidad", a la vez que "constituye el núcleo duro de la personalidad de un pueblo que ha sido perseguido, ha sobrevivido y se ha salvado >>. Açò ( el text ) es fer servir la cultura, com una mostra de la seva pròpia claveguera. El polític català que ho va manifestar, i molt conegut, amb les darreres paraules (perseguido, ha sobrevivido y se ha salvado ) , fa tot un atac directe, i vulgui o no, fa mofa per exemple del poble “armeni- cristià ” , que fou perseguit de veritat pels turcs, amb un holocaust d’un milió i mig de persones. Ara només arriben als tres milions a la seva terra, tots fora de Turquia en la que hi eren.

user Heura | Hace 7 meses

Hasta aquíXorrades? Prova de llegir l'Aventura Del Llibre Català de Joan Fuster (ed. Empúries), i en tornam a parlar.../...

VayaCagadaFoteu VayaCagadaFoteu | Hace 7 meses

baixamanerAlerta amb ses trinxeres que rasquen, avegades des teu costat i tot. Reaccionaris ignorants.

user baixamaner | Hace 7 meses

Tots els ajuntments de Menorca estan en mans del Pp excepte Mercadal i Mao. Es d'agrair que el senyor Hector es propossi per donar sortida a lintent de manipulació i xantatge del conseller negacionista que ens ha tocat per desgracia de tota la cultura de Menorca que no sigui la castellana. Segons la meva opinió la cosa esta ben clara, es tracta de la fira del llibre en català, no del llibre menorqui, que es un altre cosa, del llibre en catala, o sigui d'autors que escriuen en la nostra llengua, tant siguin aqui com a Mallorca, Eivissa Catalunya o Valencia i aixó es molt d'agrair pq ns don l'oportunita de conèixer nous escriptors que viuen fora de Menorca pero que escriuen gual com noltros. Tot i intent de cambiar aquesta edició solament obeeix al intent d'imposició de la ideologia del duo PP/VOX a la societat civil i una mostra del que ens espera mntre haguem de patir aquest govern. De mentres una frase d'un intelectual valencià, tambe represaliat per Franco i mes tard pel PP: "Per defensar el català, hi ha que viure en una trinxera". Pues a les trinxeres !!!

user Justicia | Hace 7 meses

Resum fácil: Una Fira de llibres que ha funcionat i cada vegada amb més força es desactivada per un Conseller (Ultra) només per dir-se "LLibre en Català". Si en vol una en Ciutadellenc, que l´Organitzi i es deixi d'ODI.

user sbugar | Hace 7 meses

Hai el temps, una cosa que costa un excés mesurar. A la Llei 14 de 1970 d’educació franquista , pròpia de la seva “Dictadura”, tant a l’ensenyança preescolar como la general bàsica s’inclou la llengua pròpia ( sigui català, valencià, etc.), junt amb es castellà. Un altre cosa, hi aquet era el primer problema, era que no hi havia educadors formats. Zero i zero; ni punyetera idea . Aquesta era la realitat del moment. El culpable de tot, com sempre , la dictadura franquista i sinó, la monarquia amb Alfons XII o l’explosió del Krakatoa, per dir alguna cosa. Les coses son mes complexes. Encara caldrà afegir, que la normalització de la llengua, si agafem en Pompeu Fabra, fou els anys vint. Dels anys vint als setanta, implica nomes dues generacions. Amb 50 anys no hi ha un domini cultural d’una llengua. A veure si veiem ses coses amb ulleres de llarga vista, no tot serà repressió, i ens adonarem de les mancances d’aquelles èpoques. Voldria veure d’aquí a 40 anys , dels tres personatges centrals i amb ulleres de la fotografia, quina revisió fa l’historia. El primer amb els braços creuats, traspuant jo som aquí, els altres ( la gent) més enfora. Tots plegats fomenten sa misèria cultural. Noltros no juguem més amb voltros, farem es nostro grupet. Ara uns, ara altres.

Newton Newton | Hace 7 meses

Lo millor que li pot passar a s’esquerra ( Psoe, PSM, Més, Ara Maó, etc…) és que aquest personatget que tenim de Conseller de cultura, talibà de Vox camuflat dins el PP, segueixi fent estupideses com aquesta. Una de dues: o surt escaldat ell o surt escaldat es president Vilafranca. Apostam?

user buho | Hace 7 meses

Bona sa foto des batle am es coordinador que ha de coordinar a nes carrecs des partit ¿menurquinista?

user Guillermo Marqués Hernando | Hace 7 meses

AsdrubalTe doy toda la razón, no me refiero a esa clase de libros. Simplemente que los que "solo" quieren escribir en catalán, cuando vean que sus ventas bajan, incrementarán sus ventas cuando el libro sea traducido en castellano, lo que está claro que hay más hablantes castellanos que de catalán, a eso me refiero.... Pero una cosa tenemos que tener claro, la lectura que sea un placer para el que le guste, tanto sea leer es Castellano, catalán, euskera como en chino. Yo personalmente como ya comenté, leo siempre en Castellano.