user Josep Pons | Hace 11 meses

Pons Alzina és un "chupatintas" que no enten res, ni sap fer res més que remenar pels arxius i li ve molt justet interpretar el que mira. I lideratge zero. S'associació aquesta durara un parell de mesos. com Podem.

user Jose Cavaller | Hace 12 meses

CIUTADELLENCSi senyor!! Controlar i limitar sa massificació, açò han de fer s'ajuntament i ses institucions en tost de polititzar ses festes, mentre han sigut absolutament incapaços de fer res de res en aquest sentit. Més que un suspens un zero en açò que es competència tota seua. Au a fer feina i posar ordre amb açò, que en lo demés ja en hi ha, a veure quan aprovau sa vostra asignatura en lloc de provar d'esgarriar lo que va bé.

user Bep Bo | Hace 12 meses

Pepe LuisT'equivoques si vols dir que aquella societat tal com era es segles passats encara existeix. Tens raó si vols dir que sa societat actual es hereva d'aquella i que per exemple "rallar menorqui, fer formatge, sobrassada, cuixot, glosses , o cel·lebrar Sant Joan" forma part de sa tradició. Igual que tens raó en dir: "És sa mateixa societat en evolució que transmet ses tradicions". En realitat sa tradició ens diferència des animals i és sa base des progrés humà: "La tradició és el conjunt de coneixements, costums i creences que es transmeten de generació en generació per considerar-se d'alt valor per a la pròpia cultura. En un sentit laxe, es pot considerar tradició qualsevol esdeveniment repetit al llarg del temps, com una festa..."

user Bep Bo | Hace 12 meses

MazingerUna societat des passat, representada com era amb ses seues virtuts i defectes.

user CIUTADELLENC | Hace 12 meses

Aqui xerram de lo que volem, que per açò hi ha llibertat d'espressió. Tu has xerrat de "una assegurança de responsabilitat civil -de ses Festes- (que ara pagam entre tots)" com si et sapi greu i jo et dic que molts pensam que pagam coses molt pitjors, com es sous des polítics que es van pujar més d'un 30 % com a primera prioritat. ¿Com ha de posar "ordre" s'ajuntament si en 8 anys han sigut incapaços de fer un projecte per peatonalitzar una part des Born i ho tenen tot paralitzat? ¿Quin "ordre" si han sigut incapaços de limitar gens ni mica sa massificació, tinguent es mateixos colors polítics al Consell y Govern Balear i Estatal? Sort des caixers i cavallers que organitzen sa qualcada que té molt bona salut, millor que espolítics no hi posin ses mans que s'ho carregaran com tot.

user CIUTADELLENC | Hace 12 meses

Joan LlufriuEstimat Joan Llufriu, no m'espant de res. No ets s'únic que llegeixes i lo de sa Universitat De Ciutadella i es seus jurats es ben conegut. Fins i tot al llibre de Sastre i Casesnoves sobre Sant Joan al segle XVIII amb sa dominació anglesa, es descriu s'exemple d'un noble caixer que va dir de davallar al Pla a peu per problemes amb es anglesos que haurien provocat una mança de cavalls, però finalment va davallar a cavall i es van fer es jocs des Pla en normalitat, després de que es batle (que també era noble) digués al caixer senyor que si no davallava al Pla a Cavall per fer es jocs ho faria ell mateix amb es secretari i es jurats des quatre "braços" o estaments que hi havia... Però no deixa de ser una anècdota excepcional que confirma que, en contra de segons quines teòries en realitat al segle XVII es caixers senyors feien i desfeien molt més que avui en dia, fins es punt que dedidien a vegades no sortir sense cap conseqüència. I ja està bé d'emprar es franquisme com excusa per tot. Si rallau d'història i "memòria" s'ha de dir tot. Com ha explicat molt bé Xec de Son Tica és que van usurpar, reprimir i prohibir "Sant Joan (Sant Antoni i totes ses festes populars semblants) van ser sa esquerra extrema i s'extrema esquerra des Front Popular. I es que es marxistes no creuen en sants, fins es punt de que van prohibir ses Festes de Sant Joan 1937 i 1938 i tota manifestació que tingués res a veure amb ses Festes, missa de caixers, actes a Sant Joan de Missa, s'homo des Be per representar a Sant Joan Baptista, etc., etc., i des de l’anomenat Front Popular van perseguir a molts i fins i tot assassinar a varis caixers i van arrasar i tirar baix un punt emblemàtic de ses Festes com és es convent de Santa Clara".

user Joan Llufriu | Hace 12 meses

CIUTADELLENCEstimat ciutadellenc, som en Joan, no n'Andreuet. Aquí no xerram des sous dels polítics. Aquí xerram de qui té sa vara de manar per St. Joan. Si la té sa junta de caixers, usurpada a l'ajuntament durant el franquisme, que molts anys enrere eren els Magnífics Jurats de l'Universitat de Ciutadella (no t'espantis que, en aquells temps, la Universitat era el què ara és l'ajuntament i, fins i tot, van obligar a més d'un noble a sortir amb l'amenaça de tacar-lo a la presó. si no ho feia.. Açò està documentat, per açò et dic, llegeix), que assumesquin ses conseqüències de voler comandar. Ja va masses anys que aquesta junta és un desgavell: caixers triats a dit o ves a sabre perquè, vetar certs sectors de la noblesa de Ciutadella que no els queien bé (tot com a càstic) o posar-hi gent amb títol però sense terres ni palau (que ja em diràs...). Ses nostres estimades festes s'han de depurar i han de netejar sa malmesa imatge que donen. Perquè després mos queixam si hi ha agències de viatges que organitzen viatges de fi de curs a estudiants de batxillerat per Sant Joan, com si fos una festa etílica i res més. Cultura i informació, transparència i autenticitat. Creus que si l'ajuntament posàs ordre la festa empitjoraria? Ho creus seriosament? Jo diria que, o bé agafam es toro per ses banyes, o la cosa ja està desbocada i no té retorn.

Mazinger Mazinger | Hace 12 meses

Bep BoUna societat feudal.

Pepe Luis Pepe Luis | Hace 12 meses

I tant que sa societat segueix exisistint. Perquè si sa societat hagués deixat d' existir no rallariem menorqui, no fariem ni formatge ni sobrassada ni cuixot, no hi hauria ningú que glossàs, ni cel.lebreriem.Sant Joan. És sa mateixa societat que én evolució que transmet ses tradicions.

user Blas de Lezo | Hace 12 meses

I aquest set ciències, sense cap formació jurídica ralla de «una cultura jurídica lamentable», quan va fer es paperot des segle entrant una instància demanant que s'ajuntament nomenés als caixers pagesos citant un acord de Ple que el que diu és... que els nomenarà el caixer senyor!! "Olé" sa incultura jurídica i ses ganes de protagonisme d'aquest gran erudit en totes ses arts, totes ses disciplines i totes ses ciències.