user punta nati sunset | Hace más de 6 años

Ara resulta que la construcció del parc és urgentíssim! i ho és, però després d'haver consensuat una regulació dels parcs fotovoltaics a Menorca, un pla energètic global de l'illa, de les zones que pot afectar, dimensions, qualitat de plaques, etc... Després ens sabrà molt de greu haver sepultat un paissatge únic, una llàstima.

user Jaume | Hace más de 6 años

Pere, no saps fins a quin punt reflexion sobre el tema i m’ho curr. Estàs mesclant moltes coses. Per començar, no vull cap cable amb Mallorca: no vull que Mallorca es contamini per culpa de la nostra despesa energètica. En segon lloc, Son Salomó no és incompatible amb altres mesures igual de necessàries, com per exemple que la central de Maó anés amb gas natural. Tampoc ho és amb el tema de les teulades, però aquest és un procés molt més lent, i no tenim temps...

user Pere | Hace más de 6 años

Jaume: per lo que dius sembles una persona culta, però és possible que te falti un poc de reflexió sobre el tema. Mira: una decisió drástica, com Son Salomó, no evitaria que la central de Maó hagués de funcionar tot el temps, i s'estalvi de CO2 seria minim, al manco mentres no hi hagi un cable cap a Mallorca. Si profunditzes en el tema, veurás que les plaques a les teulades tenen moltes més adventatges, i que tenim un temps p'endevant que ens permetria fer les coses bé. No es tracta de discutir amb tú, per que no ens coneixem, però te convit a que t'ho curris un poc...

user bugar | Hace más de 6 años

Hi ha un error de principi. No es tracta d’elegir entre Plaques solars vora Nati o Paisatge. Es tracta de Paisatge i Plaques, vora els mils i milers de m2 fora de Nati. Benvinguda l’energia solar, però el promotor , havia fer tot un seguiment ambiental abans de l’obra. Que ha fet? Jo vaig demanar una llicencia d’obres per a un gran taller tèxtil, i no en fan cap tracte de favor. Vaig dir que pagaria quan rebés el préstec. Però res. En canvi , a Son Salomó , tot reservat i esperant a Madrid, de moment 3 anys. Si açò no es un tracte de favor, que caigui un llamp , i que il•lumini per sempre més, tota Menorca. Si en lloc de demanar 50MW, fosin 35, cap problema. Pero les ajudes grans son per 50MW.

user Elmer | Hace más de 6 años

No se por que suspiramos tanto por la posible Menorca Talaiotica.Porque como sea como lo de Menorca Reserva de Biosfera estamos apañados.

user Jaume | Hace más de 6 años

I Pere, una altra cosa: saps quants anys tardarém en cobrir la superfície de Son Salomó si ho haguéssim de fer tapant teulades? Jo crec que deixar de contaminar el que contamina la central de Maó és massa important com per no prendre una decissió contundent com aquesta.

user Jaume | Hace más de 6 años

No, Pere, no estic de broma. El paisatge s'ha de respectar i conservar, però també s'ha d'observar amb perspectiva. Si avui Punta Nati es conservés verge i comencessin a posar-hi paret seca, ponts de bestiar, estables i tot el que ara té, com ho veuríem? Doncs potser diríem que és una destrossa mediambiental i paisatgística. Però com que tots aquells elements ara tenen uns quants segles, els considerem etnològics i els hem de conservar a tota costa. Doncs bé, per la mateixa regla de tres, potser d'aquí a dos-cents anys les plaques siguin considerades béns etnològics. No és cap broma.

user Pere | Hace más de 6 años

Per que diuen que "el papel lo aguanta todo", inclus els disbarats més grossos, com que les plaques podran ser bens etnològics. Ara bé, açò de que el parc és imprescindible és totalment fals. Les plaques han de anar a les teulades, i n' hi ha prou de teulades. No fotem.

user Pere | Hace más de 6 años

Jaume, estas de broma?

user Jaume | Hace más de 6 años

Paret seca i plaques fotovoltaiques, tot és igual d'artificial. El parc solar és imprescindible, i potser en el futur sigui considerat un bé etnològic. Al cap i a la fi, tant en un cas com en l'altre es tracta de construccions per fer front a necessitats humanes.