user Menork | Hace más de 6 años

Pues si Josep, les festes son i serveixen per això, per sortir de sa rutina, per desmadrar-se i per fer treure s'instit mes primitiu. Lo altre es sa vida real dura i en alguns casos trista. Així estan d'amargats segons quins països nordics i occidentals, amargats i ofegant les penes amb alcohol, esperant que arribi s'estiu per venir aqui a fer festa.

user josep | Hace más de 6 años

festas de poble tindrian que ser eliminadas, en casi la seva totalidad, ia que serveixan per res, nomes per veure i desmadrarse i sortir de la persona el seu instin mes primitiu, es pot imaginar aquet tipo de festas, en segons quins paisos occidentals i nordics?

user Au | Hace más de 6 años

(ve de l'anterior) Als 18 anys vaig anar a Ciutadella i ho record com si fos ara, la relació de les persones, de totes les persones (cavallers i festers), la vaig trobar al·lucinant: un respecte, una estima i una devoció que és incompatible amb el maltracte. No només en un sentit emocional (això també pot existir en el deplorable mon dels toros) sinó en el sentit material, mai havia vist tractar tant bé a un animal i més en un context festiu. De més gran hi he tornat a festes de diferents pobles de Menorca i aquell primer sentiment es mantén igual de vigent. Enhorabona menorquins per la vostra festa i no vos deixeu arrossegar per una mirada que ha desconnectat a algunes persones de la vida real i no distingeixen la feina de la mort o el dolor i no son capaços de veure quan un animal gaudeix de la feina.

user au | Hace más de 6 años

Som mallorquí i com molts he conegut el kaleo de gran. Havia vist les festes per fotos als diaris i segurament per la desconnexió a de TVE a Balears. Per les imatges no me feia una idea de quina era la relació cavaller-cavall, més enllà de que estaven molt ben ensenyats, i la del públic-cavall me semblava un poc agressiva (no de maltracte perquè en aquells anys això no existia). Segueix...

user Juan | Hace más de 6 años

Después de estos cantamañanas amargados, vendrán los veganos a prohibir la tomatina de buñol por maltrato vegetal

user Menork | Hace más de 6 años

Menorquina, si es obligacio dur-lo lligat i te sembla mal tracte, no tenguis ca. I com ha dit un@ que pensa com tu, quina és sa línia per dir que un animal pateix o no pateix? I qui ho decideix? Per tu dur es calligat i tenirlo dins un pis tancat quasi tot es dia (no dic que sigui el teu cas) no es maltracte, per altres si. Es cavalls estan cuidats i entrenats tot s'any per ser qualcats... tambe a n'es jaleo.... que no hi ha que oblidar que son 3 voltes dos dies i a 1 o 2 minuts per volta. Sou ridiculs i patetics.... Quixots que veuen gegants on nomes hi ha molins.

user menorquina | Hace más de 6 años

Como no tienen argumentos, me comparan el sacar a un perro a pasear con correa, que por su incultura pienso que no saben que no es una opción sino que es obligación, (ojalá pudieran ir sueltos ya que se comportan mucho mejor que muchos llamados humanos), con llevar a un caballo a una plaza repleta de borrachos a dar botes, y eso sin contar que muchos de los propietarios los alquilan como si de objetos se trataran, nunca se alquila a quien amas, ese es el amor que les tienen a los caballos. Y como siguen sin argumentos, les vale eso de que se ha hecho siempre, que es tradición, y lo más penoso que insultando todo el tiempo a quienes no comparten su opinión. Hay muchas manera de maltratar... pero es más fácil ignorarlo.

user Jaleo | Hace más de 6 años

Una fiesta popular con Jaleo en los pueblos de la isla es la esencia de la fiesta patronal de cada uno de ellos. Si algún caballista o alguna persona maltrata a un caballo pues se denuncia, como se denuncian las infracciones de tráfico, como se denuncia el maltrato en humanos, como cualquier otro tipo de maltrato. A denunciar todo lo que haga falta, así deberíamos actuar, con sentido común..

user manumenorca | Hace más de 6 años

... en las corridas de toros, el morbo está en ver sangrar al astado hasta morir, como en los autos de fe medievales, ejecutándolo al final con un descabello en la nuca, cortándole los huevos y rajándole las orejas cuando aún tiene espasmos para dárselos de trofeo a ese matarife vestido de lucecitas con coleta que marca paquete aunque sea un cobarde pues necesita que le ablanden el toro para poder lucirse... llamar arte a eso es de freakies, y por supuesto "si no quieres verlo no vayas", pues no voy ni loco... pero eso no quita que repudie esa barbaridad y me de vergüenza ajena... al menos en mi isla cuidamos a los caballos, pues los guardamos como oro en paño pues siempre salen año tras año... esa es la diferencia principal, que hace que no sean comparables las corridas con los jaleos. Punto pelota.

user El jaleo en Mahón | Hace más de 6 años

El Jaleo en Mahón, en lugar de dar tres vueltas deberían dar solo dos vueltas, duraría menos tiempo y no se cansarían tanto.