user Reformem la constitució per fer-la veritablement c | Hace más de 8 años

Ullastre, anem a pams:a) Com vosté comprendrà, el que va votar i amb la il·lusió que ho va fer, no ens aclareix la validesa actual de la Constitució. b) L'actuació de Juan Carlos de Borbón, de Fernández Miranda, de Suárez, i de tutti quanti s'ha d'entendre en el seu temps: una democràcia de mínims i estrictament vigilada pels militars franquistes. c) La Constitució del 78 és també filla d'aquella època. Va ser una constitució per passar d'un règim dictatorial a un de democràtic possibilitant la reconversió dels quadres franquistes i va estar inevitablement mediatitzada i tutoritzada pels militars.Per sort, ja no vivim en aquella època. Ara podem expressar-nos amb molta major llibertat i no atemorir-nos per un possible cop d'estat. Per això hem d'adequar la constitució als nous reptes socials, polítics i econòmics. Cal una posada al dia, un canvi com el que vosté ens recorda que van fer en el seu dia Suárez, Juan Carlos de Borbón i el propi Cebrian (i molts altres).

user Descartes | Hace más de 8 años

Para enredoso: hasta la presente, los comentarios de quienes defendemos la legitimidad de la Constitución ( sin negarnos a las reformas) son los que mas argumentos estamos aportando. Detrás de todas las personas y partidos que he indicado, (entre otros muchos mas) mas que palabras altisonantes, lo que hubo fue mucho compromiso y rigor por superar la desgracia de la guerra civil y conseguir un sistema democrático para nuestro país. Otro dato: censo electoral en la votación de la Constitución, 26.632.180, participación 67,11 %, votos a favor 88,54 %, votos en contra 7,89 %, votos en blanco, 3,57%.

user Un altre que enreda | Hace más de 8 años

Descartes, moltes paraules i expressions altisonants però cap argument convincent.

user Lawrence | Hace más de 8 años

Culpa de estos partidos y similares tenemos a Europa a punto de convertirse en Eurabia. Predican el laicismo pero de cada día hay mas mezquitas, pero a ellos no les importa. Quieren demoler el sistema. Pero son tan inocentes que no saben que la alternativa es mil veces peor.

user Ullastre | Hace más de 8 años

Enreda, enreda i oblida. Pels seus comentaris dedueixo que vostè ha de ser jove i que no va votar en es referèndum constitucional. Jo sí vaig votar i li puc assegurar que ho vaig fer sense por i amb molta il·lusió; per això l'aprovem amb més des 88% de suport. Es Rei no necessitava fer un referèndum perquè havia heretat tot es poder des Generalísimo, però ses seves profundes conviccions democràtiques li van fer desprendre's de ses seves prerrogatives i sotmetre sa seva legitimitat a sa voluntat des poble espanyol. Suárez i Fernández Miranda van aconseguir engranar es mecanismes legals necessaris perquè sa transició de règim es fes des de sa legalitat, i aixó crec que mereix es nostre reconeixement i gratitud. Pretendre deslegitimar a Suárez per haver estat part de s'anterior règim és es mateix que fer-ho, per exemple, amb Juan Luis Cebrián, des diari El País, per haver estat director d'informatius de TVE amb Arias Navarro.

user Ullastre | Hace más de 8 años

Francés. Parece desconocer usted que nuestra Constitución ha sido reformada en dos ocasiones, a saber, en 1992 y en 2011. Y si, como usted dice, la de Francia se ha reformado una vez cada 25 años, entonces nosotros les ganamos por goleada en lo que a celo reformista se refiere. En fin, infórmese antes de escribir.

user Menurqui i Español | Hace más de 8 años

Veo un atril con un escudo de España,y detras una presidenta de un pequeño consell de una pequeña isla de España,me encanta.

user Bienaventurado | Hace más de 8 años

Manumenorca,ya tardabas, vade retro,jajajaja

user Enreda, enreda i oblida | Hace más de 8 años

Ullastre, Juan Carlos de Borbón va ser designat pel dictador Franco i Adolfo Suárez era el Secretario del Movimiento Nacional (el partit únic feixista que manava a Espanya)... Ho recorda? Els ministeris de defensa (tres!: Aire, Terra i Marina) estaven ocupats per companys de Franco i no només aquests ministeris. És ridícul negar que aquella va ser una Constitució aprovada amb por, amb la por a una involució; filla d'un temps de por. La Constitució ha de ser un text consensuat, un pacte entre ciutadans lliures i no pressionats. I no és un text inamovible. Alguns voldríeu un text sagrat: palabra de Dios, -¡Te alabamos, señor! Així tendríeu lleis per immobilitzar els ciutadans. Les lleis són per a les persones, no les persones per a les lleis. La constitució actual és obsoleta: cal canviar-la.Per acabar, sense passar a discutir la validesa del 40%, convindrem que aquesta no és una xifra majoritària. I si ho fos, què hauríem de fer? Anar en contra del voler majoritari?

user Descartes | Hace más de 8 años

Con la transición democrática y la Constitución del 78, se cumplió en España el principal anhelo de los demócratas, de todas las fuerzas políticas y de todas las ideologías, cual era nuestra incorporación a las democracias europeas. Las críticas que se vienen haciendo, de que la Constitución se aprobó bajo el miedo o la amenaza, vienen de personas que o bien no estaban allí o del ámbito independentista, los cuales confunden sus miedos y sus delirios con lo que fue una fiesta de la democracia por parte de todos y principalmente de la izquierda. Fueron el PSOE, el PCE, UGT, CC.OO, USO, y todos los demás partidos de izquierda y extrema izquierda los que se recorrieron toda España pidiendo el voto afirmativo a la Constitución. Decir que todas estas personas, partidos y sindicatos actuaban bajo el miedo es una de las falsedades e insultos mas miserables que se les puede dirigir a quienes lo dieron todo por la libertad y la democracia.