lo que sembla mentida és que amb 30.000 persones que hi ha a Ciutadella només hi hagi una vintena de voluntaris ... tant santjoaners que som i tant com ens estimam sa festa ... açò és sa realitat. Molta paraula i a s'hora de sa veritat, nyàs!
Jo vot per canviar de nom i posar Es Pla Arena . Administracions preneu nota .
Els menorquins no tenim remei. Passa alguna cosa a Ciutadella i sempre hi ha un graciós maonès posant a parir els ciutadellencs. I viceversa. La imbecilitat humana no te límits!
Està clar que st joan s'en va de les mans, hem perdut es control, i no ha passat res més greu per que mira.... és rídicul que esteguem xerrant de si dos o tres ambulancies, i una d'elles UVI mòbil, però que van estar 1hora per estabilitzar a la dona, així no anam be, i si el cavall hagués envestit a 7 o 8 persones, que hagués passat????El que es necessita es un PLA d'ACTUACIÓ, seriós i no 4 walktalkis que no funcionaven, per favor!! i un hospital de campanya al fons del pla, amb llits, tot el material necessari i el personal que faixi falta. SI s'ajuntament està desbordat i no pot, que es Govern Balear colabori i pagui!!!!!
Crec que s'hauria de plantejar i ubicar noves zones de festa ja que molta gent ve per es bullici i no per s'esència de Sant Joan i els cavalls. Podrien preparar la sala multifuncional i/o alguna carpa aprop del poble per fer festa alternativa posant musica i pantalles del pla o altres imatges de sant Joan.Per sort feia anys que no passava un accident tan greu i esperem que no torni a succeïr. La limitació de persones a una illa com la nostra és molt sencilla ja que només s'hi té accés via mar o aire.
Tendrían que invertir más dinero en profesionales de SEGURIDAD y SANIDAD, ya que se llenan la boca con lo del dinero que genera estas fiestas...Es increíble que se pretenda cubrir todo con voluntarios y un par de ambulancias, con miles de personas...Que hagan pagar alguna tasa en puertos y aeropuertos esa semana, y a los bares de la zona, y inviertan en POLICIA y PERSONAL SANITARIO. Que les saldrá MUCHO más caro pagar al ayuntamiento pagar por MORIRSE alguien alli o QUEDARSE INVÁLIDO. Como ha pasado alguna vez en alguna fiesta no hace muchos años, y no había tantos miles de personas...
Tots ets santjoaners i santjoaneres són VOTS pes polítics.Feis-ho valer a les urnes també que açò sa ha desmadrat culpa de que ells mos las han preses a sa gent pes seu profit electoral.Hi ha un abans i un desprès de na Joana Català,però la Junta de Caixers també en té sa culpa per amagar-mos s´informe de la UNESCO i mirar a una altre banda deixant que tot es podreixi.
Ciutadellenca25,tot el que dius molt bé fins sa patinada de que es denigrant¿?que culpem als estudiants de avui en día quan ho haurieu de asumir com a part del problema,i la xerrameca que et gastes de lo dels 80 i bla blablá,fas i poses el ventilador de la vostra merda que ara sura per sant Joan.Hi ha uns quants factors per haver arribat aquí,i un t´agradi o no és sa propaganda dels estudiants a Barna,un altre que tothom va DROGAT DE COCA,alcohol,IB3,CIM,polítics tots,NEGOCI DESCARAT DELS BOTIGUERS CIUTADELLENCS,dels vaixells,avions,els menors de edat,i els ciutadellencs/ques que miren a una altra banda i diuen que no passa res.Així mos llui és pel.
Escolta,"be ho tenim"no ´dius de quin poble ets,covard o covarda,per anar demanant comptes als de Ciutadella,que NOLTRES VOS HEM DONAT LES FESTES A TOTA MENORCA,que no heu fet altre cosa que repetir-les copiades en el que heu pogut i sabut,per ara venir aquí a increpar-mos com una mosca collonera amb ínfules de águila reial,que no pots ser més de poble,tú,que no guaites més allà des portal de ca teva en tot l´any,segur.
Desde el siglo XV son muy corrientes en Menorca las carreras,así como el juego de ensartar anillas, circunstancia que ha contribuido al fomento de la cria caballar. Por otra parte, se conseguían así remontas, que estaban a disposición del Inspector de Caballos para dotar de montura a los jinetes que recibieronla orden de acudir prestos donde surgiere el enemigo. Estas carreras y juegos de anillas se han conservado en Ciutadella, donde el día de Sant Joan tiene lugar una gran cabalgata (Sa Colcada). Es una gran efeméride para la ciudad, de la que son testigos cuantos, en número muy numeroso, acuden a aquélla de todas partes. Así, no hay ciudadelano que cuente con amigos y conocidos en otras poblaciones que no se apresure a invitarlos, ni caballista que no se prepare para este día y hable de ello con meses de antelación. Todos desean desempeñar un papel importante. Las clases pudientes disponen de huertos propios, con terrazas, en el Pla de Sant Joan, desde donde presencian el desarrollo de las carreras con sus amigos. Yo mismo he asistido varias veces a este gran acontecimiento que parece trasladarnos de improvisto a siglos pasados.Para la Fiesta de Sant Joan, el Ayuntamiento designa cada dos años seis caixers, dos menestrals, uno de soltero, ataviados con frac negro, calzón corto blanco y estrecho, hebillas, chaleco blanco, corbata, guantes, botas altas con espuelas de plata, sombrero de pico y daga larga. Siguen dos campesinos (pagesos), soltero uno, que se distinguen de los menestrales por el negro de sus calzón y chaleco y por su sombrero de teja. El Caixer Senyor noble, asimismo soltero, va provisto también de daga, y viste como los menestrals, pero con más riqueza. El Caixer Capellà o Sa Capellana es elegido por turno de entre los beneficiados de la Catedral. Lleva frac, calzón negro corto, chaleco, sombrero de pico, chaquetilla corta de seda y botas de montar con espuelas de plata. El domingo anterior a Sant Joan, y en el orden descrito, efectuaran una colecta por las casas principales precedidos de un tamborilero que actúa al tiempo como flautista, vestido igual que los caixers menestrals, y de otro personaje, que representa a Sant Joan, portador de un cordero vivo adornado con flores y con una cruz encarnada sobre el lomo. Archiduque Luis Salvador de Austria, 1891