Mínima acollida de fillets sahrauís a l’Illa

Només tres famílies s’adhereixen enguany al programa Vacances en Pau

|

Valorar:
Visto 1417 veces
preload
Les famílies acollidores han rebut els infants sahrauís, que seran aquí fins al 3 de setembre.

Les famílies acollidores han rebut els infants sahrauís, que seran aquí fins al 3 de setembre.

08-07-2018

«Hi ha molt poca demanda, la societat de Menorca ja no està tan implicada, acollir fillets sahrauís ja no està de moda». Aquest és el lament que expressava ahir Ester Marcos, la coordinadora del programa Vacances en Pau de l'Associació d'Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Menorca, després que hagin arribat a l'Illa només tres infants, els quals passaran aquí les seves vacances d'estiu, allunyats de les temperatures extremes del desert.

I és que no fa tants anys «vam arribar a acollir una quarantena de fillets durant l'estiu», recorda Marcos, qui contrasta aquesta xifra amb les dues filletes i el fillet que han arribat enguany. «És una llàstima, perquè ara el tema dels refugiats està de moda, però en realitat, on Espanya té una responsabilitat real és al Sàhara». Perquè, recorda, «era una província espanyola i els ciutadans d'allà eren espanyols, i Espanya hauria de negociar amb el Marroc perquè puguin tornar a casa» en lloc d'haver d'estar en els camps de refugiats del Tindouf.

Dos mesos

Els tres infants tenen entre 10 i 11 anys i seran a Menorca fins al 3 de setembre. «Aquí passaran revisions pediàtriques, odontològiques, oftalmològiques», explica Marcos, apuntant que «els matins aniran a escola d'estiu» i que faran vida amb les famílies acollidores. D'aquesta manera, «durant l'estiu poden sortir de Tindouf on hi ha temperatures molt elevades», i aquí podran gaudir de les platges i les piscines, que s'acostumen a convertir en l'activitat preferida durant la seva estada.

Els petits conviuran amb dues famílies de Ciutadella i una de Maó, i com és habitual cada any, ja tenen programada una jornada ben festiva a l'Aquapark.

En total, a les Illes han arribat 94 menors provinents d'Algèria. D'aquests, 56 són repetidors i 38 venen per primera vegada. La majoria d'ells, fins a 82, passarà l'estiu a Mallorca, nou estaran a Eivissa i els tres restants, a Menorca.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Ciudadano ejemplar
Hace 2 meses

Aaaaaaayyyyy, welcome refugees, con los impuesyos de los vecinos, pero en mi chalet y en mis vacaciones no quiero niños saharauis eeeeh!!! Que hipocritas los políticuchos pogres!

Valoración:5menosmas

Crítico
Hace 2 meses

Que raro que no salga ningún alcalde o político en la foto... Mucha boquilla es lo que tienen. "volem acollír", sí, pero no nosotros. Hipócritas.

Valoración:3menosmas

Viva el postureo
Hace 2 meses

La verdad, no esperaba que esta noticia fuera a producirse, mucho menos con todo el revuelo del Aquarius y demás, esperaba que salieran en la foto los políticos populistas acogiendo en sus casas a niños saharauis y sobre todo a los que se llenan la boca de Volem Acollir. En fin, demuestra esto aún más la teoría del postureo. Enhorabuena a los valientes que acogen, sinceramente, yo no me veo con fuerzas para hacerlo y aplaudo a quien saca fuerzas para hacerlo, es un desgaste familiar que no me compensaría.

Valoración:18menosmas

Joan
Hace 2 meses

No veo a ningún conseller en la foto, será que predican lo que no creen?? Con el dinero de los demás hacen lo que quieren pero el suyo guardado en una caja fuerte y bien fuerte!!! Lenguarones.

Valoración:26menosmas

remzo
Hace 3 meses

"Menorca vol acollir". Enhorabona a aquestes families. I vergonya per tota aquella gent que s'en ompl la boca diguent que aqui vollen acollir. Quina hipocresia mes gran.

Valoración:21menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1