Més dies per a la Fira del Cavall

El Recinte Firal des Mercadal acollirà des de divendres una nova edició de l’esdeveniment dedicat a la raça menorquina

|

Valorar:
Visto 932 veces
preload
La Fira del Cavall s'ha presentat as Mercadal

La Fira del Cavall s'ha presentat as Mercadal

15-05-2018 | Gemma Andreu

La Fira del Cavall de Raça Menorquina i el Concurs Morfològic arriben, un any més, al Recinte Firal des Mercadal, i ho fan enguany ampliant l'esdeveniment, el qual començarà divendres capvespre i durarà fins diumenge migdia.

Els organitzadors veien que era complicat encabir tot el concurs en un dia i mig. Així, les proves de funcionalitat es faran divendres, des de les 19.30 hores, just després d'inaugurar la fira, i els premis es lliuraran el mateix vespre. A més, l'ampliació permetrà, al mateix temps, la visita d'uns tres-cents escolars des Mercadal, el mateix divendres matí. Aquesta va ser una de les principals novetats de la fira d'enguany, la qual serà, a més, d'accés gratuit.

Així ho van anunciar ahir el president i el vicepresident de l'associació que organitza la cita, Antoni Bagur i Jaume Villalonga, juntament amb el conseller de Projecció Econòmica, Miquel Company, i el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i la regidora de Fires i Mercats, Regina Sintes. Després del concurs de funcionalitat de divendres, dissabte i diumenge es dedicarà al de morfologia. Dues jornades en les que hi haurà demostracions de fisioteràpia equina (dissabte a les 12.30 i diumenge a les 10.30 hores) i de doma menorquina (dissabte, 20 h). I com sempre, la nit de dissabte hi haurà l'espectacle eqüestre (21 h) amb diferents «sorpreses» preparades per les ramaderies participants, i un darrer espectacle, diumenge, com a cloenda de la fira.

Al recinte hi haurà una trentena d'expositors i una zona infantil, amb boti boti, ponis, cavallets i un photocall a benefici d'Aspanob. Subvencions L'associació té clar que la Fira del Cavall Menorquí pot seguir endavant «gràcies als ajuts institucionals», tant del Consell com de l'Ajuntament des Mercadal, que aporten 30.000 i 16.000 euros, respectivament, a més de les instal·lacions i l'enllumenat en el cas del Consistori. Un estaló que tant Company com Ametller justifiquen per la dinamització econòmica que suposa l'esdeveniment, per al sector equí i per al mateix poble des Mercadal, i també pel que representa el cavall per a Menorca.

La fira arriba en un bon moment per als criadors, que veuen com la raça s'està revaloritzant i desperta interès a l'Illa, però també a fora. Actualment, dels 4.500 exemplars censats, uns 2.000 són a Menorca.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Cavallerdeportista
Hace 5 meses

Que guay!!! Organitzen dos esdeveniments molt importants amb moltissima gent el mateix cap de setmana, a Menorca una illa molt gran. Volta a Menorca Camí de Cavalls, fira del cavall, exposicions de fors, crec que hi ha cosa al teatre, cursa de ciclisme. Molts de nosaltres no podem disfrutar d'aquestes coses. Per favor organitzeu-se un poc per mirar que no coincideixin.

Valoración:11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1