Un diumenge de retirada de plàstics

|

Valorar:
Visto 365 veces
preload
Hi havia indignació per la presència de fems.

Hi havia indignació per la presència de fems.

13-03-2018 | GOB

La participació de la població en iniciatives ecologistes no només ajuda a netejar físicament el medi ambient, sinó també perquè més gent prengui consciència de la gravetat del problema. Així ho van poder comprovar les més de 70 persones que aquest diumenge van col·laborar amb el GOB en una jornada de retirada de plàstics a les salines de la Concepció de Fornells.

Segons informa el moviment ecologista, la presència d'aquest tipus de materials derivat del petroli s'estenia no només a la superfície de l'aigua -tant surant com al fons-, sinó també sobre la vegetació terrestre i, fins i tot, incrustat en terra.

El fet que estiguessin descomposats en peces minúscules agreuja el problema, perquè arriben per tot i són més díficils de retirar que els de mida més gran. «No hi ha màquines ni brigades capaces d'eliminar-los del medi ambient», s'explica des del GOB.

Estudi científic

De fet, l'equip científic de l'Estació d'Investigació Jaume Ferrer del Centre Oceanogràfic de les Balears té previst enguany mesurar precisament la presència de microplàstics als ports de Maó i Ciutadella, per valorar el seu impacte a la natura.

Des del GOB es destaca la «indignació» de molts dels voluntaris d'aquella jornada «en veure l'abast d'aquesta invasió».

No a les bosses de plàstic, evitar vaixelles d'un sol ús o triar fruites i verdures no envassades són algunes de les recomanacions del GOB per ajudar a evitar aquesta problemàtica.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

ecologia
Hace 6 meses

el gob té manera de aprofitar la bona gent. colaboran de manera altruista i so un orgull x es menorquins. Ara la direcció dell Gob .... es mou x interessos económics. de qui reb "subvencions" ni mu. Cap veu alcen del pojecte de formigó a nes pla de fornells. Saben que està engendrat x en xisco; a callar!!

Valoración:-5menosmas

Bona feina
Hace 6 meses

Estic esperant els comentaris de tota aquella gent que, sempre que surt una notícia del GOB, comencen a amollar "crítiques" absurdes amb els tòpics de sempre...

Valoración:7menosmas

Alaurenc
Hace 6 meses

Si lo hubieran anunciado, yo también abría ido para limpiar. Lástima

Valoración:11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1