Sant Antoni 2018

Sant Antoni és sinònim de fires i mercats

A Ciutadella s’obre aquest divendres la mostra i a partir del dissabte ho aniran fent les de la resta de pobles

|

Valorar:
Visto 803 veces
preload
La Contramurada acull fins dimecres la catorzena Fira de Sant Antoni.

La Contramurada acull fins dimecres la catorzena Fira de Sant Antoni.

15-01-2015 | Gemma Andreu

A Ciutadella s'inaugura avui, a les 16 hores, una nova edició de la Fira de Sant Antoni, una iniciativa que es va incorporar a l'agenda festiva fa ja catorze anys, ampliant la idea de mercat en aquestes dates, partint del tradicional de dàtils i garballons que se celebra des d'antic a la Plaça de Sant Antoni. Un costum, el d'organitzar fires i mercats, que amb els anys s'ha anat estenent per altres municipis, fins al punt que enguany n'hi haurà un total de cinc.

La Diada de Menorca és una data que esdevé molt adequada per a l'organització d'expositors amb productes de caràcter local, siguin artesanals o agroalimentaris. Així ho entenen els responsables dels diferents ajuntaments de l'Illa que, gradualment, han anat organitzant els seus propis mercats.

Poble a poble

A Ciutadella, enguany la Fira de Sant Antoni durarà sis dies, des d'avui i fins al dia del patró, dia 17 (de 10 a 22 h), i com sempre, està instal·lada a la Contramurada. Ja dimecres, hi haurà el tradicional mercat de Sant Antoni, davant de l'Hospital Municipal.

La propera fira que obrirà les seves portes serà la d'Alaior, en aquest cas, el Petit Mercat de Sant Antoni, que dissabte es podrà visitar al Pati de sa Lluna, de 10 a 14 hores, on hi haurà dàtils, taronges i altres productes tradicionals, i es faran diverses activitats paral·leles, com tallers o actuacions musicals.

La resta de mercats de Menorca tindran lloc el dia mateix de Sant Antoni. A Maó, un total de deu parades formaran la fira a Ses Moreres, en horari de 10 a 20 hores, i en aquest cas, també inclourà activitats, actuacions musicals i exhibicions de doma menorquina.

Sant Lluís i Es Castell completen el triangle de mercats de Sant Antoni a la zona del llevant insular. En tots dos casos tindran lloc dia 17.

As Castell, els expositors s'ubicaran a l'Esplanada des de les 10 del matí, mentre que a Sant Lluís estaran situats a la Plaça Nova. En aquest cas, l'horari de la fira serà de 10.30 a 17 hores i hi haurà també una mostra d'animals, d'oficis i les diferents paradetes de venda de productes.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Necronomicon
Hace 9 meses

Na menorquina diu:"ya esta bien de perder nuestro menorquin", i ho fa en castella.

Valoración:0menosmas

Joan
Hace 9 meses

A "manumenorca" ¿te gusta vivir en Menorca? ¿celebras las fiestas que hay en la isla? porque por tus comentarios, te noto muy "fuera de lugar"... Que Sant Antoni abat, patrón de Menorca, no acompañe todo el año y nos tenga bajo su protección [el que no quiera estar bajo su amparo que no se sienta obligado a estarlo, esto es libre de hacerlo quien quiera y crea]

Valoración:8menosmas

manumenorca
Hace 9 meses

... a quién beneficia la machacona pretensión de reivindicar sant Antoni como protagonista de la fiesta, en detrimento de la ciudadanía que vive en la isla, reales destinatarios de la misma? a los gestores del culto religioso, ávidos de revertir la pérdida de influencia que tienen en la sociedad actual y el afán de protagonismo al desfilar cual procesión exhibiéndose tras el porquet de la figura de yeso del santo.

Valoración:-11menosmas

menorquina
Hace 9 meses

Aquí en Menorca no tenemos diada, de toda la vida, a sido día de san Antoni, ya esta bien de perder nuestro Menorquin

Valoración:5menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1