Temps pretèrits as Mercadal

Centenars d’objectes antics omplen d’encant i història el Recinte Firal amb la dotzena edició de la Fira de Brocanters

|

Valorar:
Visto 381 veces
preload
Les dues galeries del Recinte Firal estan plenes d’objectes antics d’àmbits molt diferents

Les dues galeries del Recinte Firal estan plenes d’objectes antics d’àmbits molt diferents

10-08-2017 | Sergi Garcia

Les antiguitats tornen, un any més al Recinte Firal des Mercadal, aquesta vegada, amb la dotzena edició de la Fira de Brocanters, un esdeveniment ja clàssic dels estius a l’Illa.

Col·leccions d’eines antigues, mobles d’època, obres d’art, cristalleries, artefactes del passat i un bon nombre d’articles curiosos omplen des de dimecres els passadissos dels antics quarters des Mercadal, convertits en recinte de fires al bell mig de l’Illa.

En aquesta ocasió participen en aquesta trobada quatre brocanters, Ivo Mercadal, Miquel Riudavets, Victoria Krauss i Fernando Alcolea (Alcolea & Krauss) i Pere Fullana.

N’hi ha per a tothom

Fer un passeig entre aquestes col·leccions d’objectes és com fer un viatge a un menjador, una cuina o un dormitori d’un segle passat i veure com eren els mobiliaris de l’època. Taules, calaixeres o baguls, o una raconera d’estil menorquí amb vidres i pintures originals de principis del segle XVIII, que interaccionen amb l’espai i altres objectes curiosos, com una emissora de ràdio de la II Guerra Mundial en perfecte estat de conservació i de funcionament. O llibres de Menorca dels segles XVII i XVIII, peces de ceràmica o quadres, com un del segle XIX de l’artista català Miquel Viladrich, segurament, l’objecte amb el preu més elevat de la fira, 25.000 euros. Però hi ha molt més, a partir d’uns pocs euros.

Després d’una jornada inaugural amb una bona entrada de públic, com coincidien a dir Krauss i Fullana, s’espera que les properes siguin igualment positives, atenent a la pausa meteorològica d’aquests tapats dies d’agost, que fomenten altres activitats més enllà d’anar a la platja.


Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Mercadalenc
Hace 11 meses

Los precios han subido mucho! Hace años que compro antigüedades y nunca había visto los precios tan altos como en esta fira

Valoración:1menosmas

Competencia desleal
Hace 11 meses

El problema del mercadillo, es que algunos se dedican a la compra venta, sin estar dados de alta.( No pagan impuestos ni cumplen con el registro de objetos robados ) A lo mejor por eso es mas barato.

Valoración:4menosmas

Crítico
Hace 11 meses

A unos precios astronómicos, para piezas que en cualquier mercadillo valen menos de la mitad. La gente no es tonta y se nota que no quiere que le tomen el pelo. Cada vez hay menos participantes-expositores en esa feria, pues está claro que ya no es tan rentable y la gente no es tan ingénua y no se fía.

Valoración:1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1