Ciutadella deja en manos de los dos ‘fabiolers’ la elección del sustituto

El reglamento de Sant Joan lo estipula, aunque crea una comisión para asesorar en la selección

| |

Valorar:
191 encuestas
Visto 2120 veces
preload
CIUTADELLA . FIESTAS PUEBLOS. FIESTAS DE SANT JOAN 2016. El primer toc de tambor i fabiol

CIUTADELLA . FIESTAS PUEBLOS. FIESTAS DE SANT JOAN 2016. El primer toc de tambor i fabiol

23-06-2016 | David Arquimbau

El fabioler sustituto de Sant Joan, que saldrá en la mañana del día 24 de junio de este año, será escogido por los dos actuales fabiolers: el titular Sebastià Salort y el suplente Juanlu Gelabert, que este año ejercerá de titular debido a la convalecencia del primero.

Así lo estipula el reglamento que determina el papel del Ayuntamiento en las fiestas de Sant Joan, aprobado por pleno en 1989, con Antoni Salvador como alcalde, donde se define quién puede serlo y cómo se escoge el fabioler y también su sustituto. El fabioler, tanto el titular como el suplente, tienen que ser trabajadores del Ayuntamiento, priorizando a los notificadores-alguaciles.

La concejal de Fiestas de Ciutadella, Laura Anglada, confirma que la decisión última será de los fabiolers y que por tanto «no será una decisión del equipo de gobierno», ya que de lo que se trata es de «atenerse a lo que dice este reglamento».

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 13 de marzo en Kiosko y Más o My News]

Otros titulares:

- La elección vuelve a abrir el debate de la participación de las mujeres

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

tocar la flauta
Hace 6 meses

- La elección vuelve a abrir el debate de la participación de las mujeres- para Mes el titular mallorquín según su criterio sólo sería suficiente tener tetas gordas, después se disculpó pero allí queda. Que gente nos desgobiernan, Salud y vivan las ocurrencias pero siempre cobrando

Valoración:1menosmas

Pet
Hace 6 meses

I si fos mahonesa? O una dona de color? O un magrebí? Res, les tradicions poden ser enteses com a riquesa cultural, identitat, però quan es converteixen en presons per sectors de la societat, cal plantejar-se alguna cosa, i ser valent@s.

Valoración:3menosmas

salomó
Hace 6 meses

???? sempre igual, em pensava que els Ciutadellencs presumíeu que de no tenir protocol de Sant Joan. Festa arcaica, feudal i masclista. Sa mateixa supèrbia Ciutadellenca matarà aquesta festa. Teniu la oportunitat de, ni que sigui un detall anecdòtic, tenir un gest cap a les dones enguany. Ànim, intenteu-ho, que són dones, no el dimoni.

Valoración:-2menosmas

Estic fatut
Hace 6 meses

Deberia ser un mahonés

Valoración:-4menosmas

Uni
Hace 6 meses

Así es la izquierda, funciona a golpe de ideología y manipulación, de crear no crean NADA NUNCA. Para deshacer y protestar siempre se apuntan los primeros.

Valoración:7menosmas

sara
Hace 6 meses

seguesc...diu sra. joana "les coses són com són". Per la mateixa regla de tres, no hauríem de demanar igualtat en res idò perquè com sempre ha estat així...?? és això que em vols dir..o no l'entenc. Jo sí la puc entendre que com a dona vol fer allò que els homes en la tradició li diguin, però jo com no vull, estic en el meu dret de reclamar la meva participació a unes festes, a tenir més visibilitat, igual que puc demanar un sou igualitari (la tradició diu que l'home ha de cobrar més per ocupar el mateix lloc). I repeteixo un llibre o un quadre són coses materials artístiques i en el tema de sant joan estem xerrant de PERSONES, de respecte cap un col·lectiu que existeix i vol tmb participar. Hi ha coses com l'evolució i la igualtat que no són enteses per tothom, ho entenc.

Valoración:1menosmas

sara
Hace 6 meses

sra, Joana. li contestaré. no em compari un llibre ni un quadre d'un museu amb una festa tradicional. Matar toros és cultura i ja es sap que és una salvatjada per això s'han prohibit alguns actes amb animals. Es podrien també censurar les festes de sant joan perquè és evident que els animals pateixen però ara no estem xerrant d'això. Estem xerrant que les dones ocupen càrrecs públics ARA quan mai ho havien fet. Doncs, això de sant JOan és igual, una altra cosa és que com a dona t'hagin fet creure que només pots fer pastissets o planxar el vestit del caixar. vostè pot pensar això i jo ho respect molt que es passi el dia dins la cuina o que obri la porta amb un somriure a tothom que ve a veure el seu marit vestit de caixer, però jo com a DONA no m'agrada això i m'agradaria sortir com a caixera o fabiolera mateix..perquè casualment a cap altre poble puc sortir. Per tant, respect jo que vostè faci el que fins ara feien les dones per sant joan, i vostè respecta que jo no ho vulgui. igualtat

Valoración:8menosmas

Emilio Medina Sánchez
Hace 6 meses

Machistas!

Valoración:-4menosmas

Va gros
Hace 6 meses

Tambien una tradición que las mujeres no votaran

Valoración:8menosmas

Joana
Hace 6 meses

sra. Sara tu has inventat sant joan? Per què no inventes santa joana i la poses en marxa? No t´agrada tal com es? Molt bé. Si vas a un museu correigeixes un quadre si no és del teu gust? Si llegeixes un llibre li afeigeixes o li treus pàgines? A sa naveta des Tudons li posaries finestres d´alumini? Les coses son com son i el mon no ha de girar al gust particular de cadascú, açò és imposible.

Valoración:19menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2