El Molí de Baix cambia de imagen

Empiezan las obras de colocación de las aspas del molino de Sant Lluís que concluirán el domingo con los actos de inauguración coincidiendo con Sant Antoni

|

Valorar:
Visto 1164 veces
preload

Una grúa ha intervenido en la colocación del 'capellet' del Molí de Baix.

12-01-2015 | Javier Coll
Menorca Sant Lluis colocacion del casquete al Moli de BaixMenorca Sant Lluis colocacion del casquete al Moli de BaixMenorca Sant Lluis colocacion del casquete al Moli de Baix

Sant Lluís ha empezado a cambiar de aspecto. Este lunes se han iniciado las obras de colocación de las aspas al Molí de Baix. Una grúa se ha encargado de colocar el 'capell' mientras que las aspas se instalarán el miércoles.

"Se trata de un cambio estético, no de uso", explica el alcalde, Cristòbal Coll. El proyecto tiene un coste de unos 50.000 euros de los que 35.000 los ha subvencionado el Consell.

El cambio de imagen del molino corresponde a un proyecto aprobado el año pasado que cuenta con la ayuda de la institución insular pero que no va más allá de los aspectos estéticos. La planta baja de la edificación se mantendrá como sede del Casal Jove.

Coll ha expresado su satisfacción por el arranque de una obra que se prevé que concluyan el miércoles. Con motivo de las operaciones que se llevarán a cabo el tráfico rodado de la zona se verá afectado.

La inauguración de la remodelación del molino está previsto que sea el domingo, coincidiendo con los actos de festividad de Sant Antoni.

En este sentido, Coll ha explicado que "el molino está preparado para que en una próxima intervención se le instale un sistema elecrtomecánico que le permita girar, aunque no sea como se hacía originalmente".

El molino se construyó durante el transcurso de la dominación francesa y fue adquirido por el Ayuntamiento en 1994.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

CIUTADELLA EXISTE
Hace más de 3 año

Queremos reconstruir es Molí de Ciutadela y hacer un Hotel en la antigua "Farinera"

Valoración:2menosmas

MARIUS
Hace más de 3 año

Molt bé, m'has donat la teva opinió. Però jo només defenso el dret a discrepar, sense que ens feu sentir que som pitjors ciutadans pel fet de creure que hi ha altres prioritats en com gastar els diners públics. Et recordo, que tot i que els nostres governants parlen de la crisi com a història passada, la tenim aquí al costat nostre, hi han molts veïns del poble amb dificultats que han vist retallades les ajudes. Per una altra banda, et diria que sou voluntaris perquè ho voleu ser i a l'Hospital Militar jo no el qualificaria de patrimoni, la veritat si no hi fos li faria un gran favor a la ciutat de Maó.

Valoración:2menosmas

Per en marius
Hace más de 3 año

Marius, es molt frecuent sentir l'opinio de "jo ja pag els meus impostos, que ho arrangi (el que sigui) l'administració. Tots sabem en mans de l'administració (la que sigui), com acaba el patrimoni abandonat (Illa del Rei, Santiago, Hospital militar, Verge del Toro, etc..). Es la societat civil mitjanjant el voluntariat - si, amb esforç fisic, amb temps, etc.. - la que ho soluciona i, no t'oblidis, aquests voluntaris també pagan impostos (no sels hi descompta res). Per cert, moltes asociacions de voluntaris no reben cap ajut de l'administració. Ho fan només per satisfacció personal i perque TOTHOM (tambe els que ho critican) ho poguin disfrutar. Es com aquella mestresa de casa que fa net l'acera de devant ca seva...

Valoración:2menosmas

MARIUS
Hace más de 3 año

Reconec la feina dels Amics dels Molins per conservar el nostre patrimoni, d'acord. Però em sembla poc encertada la vostra apreciació i menys si sou uns dels beneficiats de l'aportació de diners públics. Critiqueu els que no participem amb esforç físic o amb el nostre temps. Però heu de saber que tots els que vivim a Menorca, de Sant Lluís fins a Ciutadella, hi participem economicament, estiguem d'acord o no, vulguem fer-ho o no. Potser us hem de recordar que l'administració es gasta en aquest molí 50.000.-euros, que provenen dels impostos de tots, mentre han retallat ajudes en altres àrees socials. Per això, no veig encertat que no respecteu les crítiques i opinions dels que pensen diferent a vosaltres.

Valoración:8menosmas

Jo
Hace más de 3 año

Quan un grup de vesins els va demanar un local per fer un menjador social van dir que feia lleig al poble i desprestigiava a la gent. Passar fam desprestigia...resolguin els problemes!!!

Valoración:6menosmas

Amics dels molins
Hace más de 3 año

Bona feina de l'Associació amics dels molins. Tant de bò hi hagués mes iniciatives d'aquestes on els ciutadans s'impliquen com a voluntaris per millorar el patrimoni de tots. Veure: Lithica, Illa del Rei, els grups que fan net camins (cami reial de Ferreries, des Castell, de Favaritx...) i tants d'altres !. Es molt facil que els que no participen en res ho critiquin.

Valoración:18menosmas

joan
Hace más de 3 año

Primero el molino a los desahucios, a los que pasan hambre, a los que no tienen empleo... etc... que les voy contar que no sepan... la pura esencia del pp... antes la decoración que el ciudadano...

Valoración:4menosmas

Joan
Hace más de 3 año

Que xulo!! ja podrien restaurar-recontruir el de Ferreries!!!

Valoración:23menosmas

Alayorense
Hace más de 3 año

Gran iniciativa que se tendría que emprender en otros pueblos como Alayor. En Alayor tenemos hasta siete molinos, ninguno de ellos con aspas y tan solo uno con "capellet", además muchos presentan un estado deplorable!

Valoración:23menosmas

Xiprinant
Hace más de 3 año

"Sistema electromecànic per girar"? Girar la orientació de la torreta o les aspes? Perquè si és lo segon, quina gràcia: passar d’un sistema d’aprofitament del vent per fer una feina, a un sistema que crema més petroli per donar gustet als turistes. Que s’aclari què vol dir amb aquest motor elèctric i com es vol fer, perquè segons quina sigui la idea és bastant ridícula i hipòcrita.

Valoración:10menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1