Gent de casa

"Les vendes s’han reduït i han augmentat les reparacions"

Carlos Perches. Rellotger

| Maó |

Valorar:
Visto 5 veces
preload

06-11-2015

autofitxa
Vaig néixer el 9 de maig de 1978. Sóc fill, nét i besnét de rellotgers. L'any 1999 vaig marxar a Barcelona per estudiar un grau mitjà de micromecànica a l'escola Verge de la Mercè. També vaig estar durant un mes fent pràctiques a Suïssa  gràcies a una beca de Swatch Group. En concret, vaig estar a les empreses Omega, Longines, Rado i Eta. Després vaig tornar a Menorca i vaig fer feina durant un any amb el meu pare, Joan Perches, fins que em van contractar com a mecànic a la Relojería Alemana. Allà vaig estar fins que van tancar, ara fa un any. Ara he obert una botiga a l'Esplanada de Maó.

Sempre havia volgut dedicar-se a la rellotgeria?
De més petit ajudava al meu pare a la botiga de la Rovellada de Baix durant els estius i, a poc a poc, l'ofici em va començar a agradar. Es pot dir que m'he criat dins d'aquest món i, per això, vaig decidir marxar a Barcelona per formar-me en aquest àmbit. Vaig estudiar a l'única escola d'Espanya on impartien el grau mitjà de micromecànica i, dels nou companys de classe que tenia, tots tenim feina.

No hi ha gaires interessats en estudiar aquest ofici?
La veritat és que no, de cada vegada hi ha menys rellotgers.

S'ha de tenir un do especial per treballar amb peces tan petites?
Penso que no. La gent pot pensar que la nostra feina és complicada, però quan t'acostumes a treballar amb aquest tipus de peces no suposa cap esforç.

Què l'ha empès a obrir una nova botiga?
Vam decidir canviar d'ubicació per estar més cèntrics i arribar a més gent. Per això vam tancar la botiga de la Rovellada de Baix, que estava en marxa des de feia 38 anys. Ara treballo de nou amb el meu pare.

Continua aprenent d'ell?
Jo crec que aprenem un de l'altre. Ell s'ha especialitzat més en rellotges de paret i jo en rellotges de polsera.

Com ha afectat la crisi el negoci?
Les vendes han baixat molt, però les reparacions han augmentat. Ara la gent s'ho mira més i prefereix reparar un rellotge abans de comprar-se'n un de nou.

Quin tipus de reparacions són les més habituals?
La majoria de reparacions que feim són de rellotges de polsera de gamma baixa com Lotus i Festina. Normalment, s'espanyen perquè els entra aigua o es rovella el seu interior.

Què es pot trobar a la nova botiga?
Venem rellotges Seiko i Citizen, que eren les marques amb les quals sempre ha treballat el meu pare. Ara tenim també la marca suïssa Zeno-watch Basel, Morelato, Miss Sixty i Just Cavalli. A més, venem joies i bijuteria.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.