Sant Antoni 2016

Menorca fa visibles les seves arrels

Ciutadella viu la solemnitat de la Processó dels Tres Tocs en un ambient multitudinari i festiu

|

Valorar:
Visto 2123 veces
preload
Juanjo Pons ha pujat a cavall, portant el penó com a regidor més vell dels que qualquen

Juanjo Pons ha pujat a cavall, portant el penó com a regidor més vell dels que qualquen

17-01-2016 | Laura Bañón
Juanjo Pons ha pujat a cavall, portant el penó com a regidor més vell dels que qualquenJuanjo Pons ha pujat a cavall, portant el penó com a regidor més vell dels que qualquenLa imatge del sant a la Porta de la Llum i el regidor Juan José Anglada a cavall

17-01-2016

El bon temps, en un dia de fred de gener, acompanyà els menorquins en la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat. Un any més, Ciutadella es convertí en l'escenari històric dels actes cívics i religiosos. La celebració començà a les onze del matí amb la Missa Solemne a la Catedral, que omplí de fidels el temple, en un acte litúrgic presidit per l'administrador diocesà, Gerard Villalonga, acompanyat pel clergat de Menorca i amb els cants de la Capella Davídica i la música de l'orgue a càrrec de Tomé Olives.

Mentre es celebrava la missa, a la plaça de la Catedral s'anava concentrant la gent amb l'expectació de veure sortir la imatge del sant duita per quatre portadors. A les 12.15 hores, guaità Sant Antoni a les escales de la Porta de la Llum, mentre els regidors que representaren la Corporació a cavall a la processó, cavalcaren en tres bells exemplars de raça menorquina de Binisebani. El primer, va ser el regidor Juan José Anglada, que com a més vell dels genets, va portar el penó del patró de Menorca i de Ciutadella. A continuació cavalcaren les regidores Marta Marquès (PSM) i Natividad Benejam (Gent x Ciutadella). La multitud omplia la plaça per seguir l'inici de la desfilada.

La Banda de Música, dirigida per Joan Mesquida, encapçalà la comitiva, mentre sonava marxes de processó, seguida pel clergat, la imatge del sant i l'administrador diocesà, flanquejat pels capellans Bosco Faner i Francesc Triay. Al darrera, les autoritats civils i militars, entre les quals destacà la presència de Gabriel Barceló, Marc Pons i Esperança Camps, del Govern balear, diputats menorquins del Parlament, la presidenta Maite Salord, consellers, batles i els representants de l'Illa a Madrid, entre d'altres.


Massius Tres Tocs

La processó va discórrer sense incidències fins a una atapeïda plaça de ses Palmeres, on a les 12.45 hores, el regidor més jove de la Corporació, Joan Carrasco, protagonitzà els Tres Tocs damunt la rajola Tau, rememorant l'entrada de les tropes d'Alfons III a la ciutat. A continuació, la Banda de Música no sonà la Marxa Reial per decisió majoritària del ple municipal, i la processó continuà l'intinerari sense interferències.

Quan la comitiva enfilà el carrer de Maó, el clergat entonà el «Te Deum», el cant de lloança i d'acció de gràcies en llatí, mentre la processó seguia el seu pas pels carrers antics de la ciutat per tornar la imatge de Sant Antoni a la Catedral, en un dia plenament festiu pels menorquins i per tots els Antonis i Antònies.


Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

manumenorca
Hace más de 2 año

... La Diada del Poble de Menorca NO es una fiesta religiosa.

Valoración:menosmas

Prim12
Hace más de 2 año

Manumenorca, Sant Antoni es una fiesta religiosa, te guste o no. La conquista por parte de Alfonso III es una celebración militar. Tu mismo. Se celebró en toda Menorca menos en Mahón.

Valoración:menosmas

manumenorca
Hace más de 2 año

... tanto himno tanto himno, y al final nos hemos tenido que tragar el único que han sacado, el tedeum, y encima en latín...al final el clero gana por goleada, no teníamos ya mucha parafernalia eclesiástica para lo que es una fiesta cívico histórica, pues toma dos tazas.

Valoración:-5menosmas

Héctor
Hace más de 2 año

Tradició: la tradición es herencia y el heredero de la corona de Aragón es, indudablemente, España; por tanto, emplear sus símbolos para celebrar lo que le es propio, debiera ser lo más normal del mundo. Eso no es, para nada, manipular la historia es tenerla en cuenta. El obviarla, como haces tú, ¿qué puede ser? ¿manipulación o mentira?

Valoración:3menosmas

Tradició
Hace más de 2 año

Lucas. Les tradicions no diuen res de cap himne. De fet a l'època d'Alfons no existia ni la bandera, ni l'himne ni la nació Espanyola. Ja està bé de manipular la història.

Valoración:-2menosmas

xòric
Hace más de 2 año

MENORCA, el diari de "tots" els menorquins. Només amb noticies de Sant Antoni de Ciutadella i un poquet de Maó A Ferreries també vam fer festa grossa, amb més de 600 persones a sa plaça i és diari dels menorquins no diu ni MU. Supos que acceptau ses crítiques i ho publicareu.

Valoración:2menosmas

manumenorca
Hace más de 2 año

... como cada año, los actos parecen escenificar una fiesta de tinte religioso, cuando no lo es en absoluto.

Valoración:-13menosmas

no anam be
Hace más de 2 año

que lastima estos del pp se escandalizan por quitar el himno de españa, pero pasan de puntillas que el que fuera presidente de su partido y concejal de urbanismo de ciutadella este imputado por meter mano en la caja de todos. asi les va.

Valoración:3menosmas

vamellara
Hace más de 2 año

Tanta falta fa la Marcha de granaderos prusianos? Per l'any que ve proposarem el Deutschland Deutschland über alles. Ja que hi som...

Valoración:-8menosmas

Pere de sa favera
Hace más de 2 año

Tanta falta vos feia s'imne espanyol?? Sa festa és sosa amb o sense imne. Per aquells que no sabien si havia acabat o no, l'any qui vé faran un "xim-pum" després dels tres tocs.

Valoración:-10menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2