Homenatge a 70 anys i cents de veus

La Capella Davídica de la Catedral de Menorca va celebrar el concert per les seves set dècades d'història amb una actuació amb més d'un centenar de cantaires a l'escenari

|

Valorar:
Visto 820 veces
preload

La Catedral va acollir un gran ambient el dissabte a nit.

11-01-2015 | Kika Triay
Biel Barceló i Antoni Salvador

La Capella Davídica de la Catedral de Menorca va viure ahir una nit plena d'emocions. Va ser amb el concert per commemorar el seu setantè aniversari, un esdeveniment amb el que es reuní la família que forma el cor, actual i passada, al temple major de l'Illa.

Va ser un vespre carregat de records. D'emocions. A la Catedral s'hi van reunir prop d'un centenar i mig de cantaires, entre els que actualment formen la Capella i d'altres que n'han format part en qualque moment.

La vetllada prometia. El cartell així ho feia preveure, amb la Capella Davídica, l'Orquestra de l'Agrupació Musical de Ciutadella i dues col·laboracions especials. La soprano Maria Camps i, com no, el baríton Joan Pons, estretament vinculat, des de sempre, amb el cor ciutadellenc. Tots, baix la direcció de l'actual directora, Isabel Juaneda.

El concert es va plantejar com un recull de peces d'autors que han tingut una significació important per a la Capella al llarg dels seus 70 anys. Així, es van seleccionar obres que van estar en el repertori dels tres directors que ha tingut la coral durant les set dècades, Biel Salord (1944-1968), Guillem Coll (1968-1995) i Biel Barceló (1995-2014). Es van poder escoltar obres de Haendel, com l'«Al·leluia» de l'Oratori del Messies, i d'altres de Rutter, Jenkins, Schubert o Théodore Dubois.

Un dels moments més especials va ser al final, amb la interpretació de la versió estesa d'«Aubada», amb música de Marià Aguiló i lletra de Miquel Tortell, que va permetre escoltar les veus de la seixantena de cantaires actuals de la Capella, i unes setanta més de cantants que han format part en diferents moments i són història del cor de la Catedral de Menorca.

Lira d'Or a Biel Barceló

Abans de cantar «Aubada», el president de la Capella, Antoni Salvador, va lliurar la Lira d'Or de l'entitat a Biel Barceló, qui els darrers 19 anys ha dirigit el cor, reconeixent la tasca realitzada.

Moments abans de l'acte, Barceló es mostrava «content i agraït» i compartia mèrits amb els cantants. «Al darrera d'aquesta Lira hi són tots ells, jo només hi he posat un gra d'arena».

Biel Barceló recorda amb satisfacció moments com el concert al Palau de la Música de Barcelona el passat mes de febrer, o la participació en la inauguració del Festival Internacional de Música Sacra a Madrid. «Són coses que només passen si hi ha una qualitat molt alta», expressava, referint-se al nivell interpretatiu del cor.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

CIUTADELLA CAPITAL ECLESIÁSTICA
Hace más de 3 año

Enhorabuena a la directora

Valoración:2menosmas

CALLE ESPARTERO
Hace más de 3 año

Se podría dedicar la calle de entrada a Ciutadela hasta la Catedral a Joan Pons

Valoración:-20menosmas

agustin
Hace más de 3 año

Extraordinari es poc, EXEPCIONAL

Valoración:20menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1