Els monuments arqueològics hauran de tenir més protecció

L’IME impulsa unes jornades per reorientar la candidatura menorquina a Patrimoni Mundial comptant amb la participació ciutadana per aportar noves idees i visions diferents

|

Valorar:
Visto 137 veces
preload
Menorca Mao IME Tallers Repensar la Menorca talaiotica

Primera sessió. L’acte es va celebrar a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis i hi van participar una vintena de persones, representants de diferents sectors professionals i amb perfils molt diversos.

07-08-2017 | Javier Coll

Icomos considera que els límits i la zona d’amortiment dels béns que conformen la candidatura de la Menorca Talaiòtica no són adequats. Concretament, apunten que aquests límits són massa petits i que exclouen elements del pasaitge en molts casos, i que les zones d’amortiment (d’un màxim de 70 metres) són també reduïdes i que només ofereixen protecció en casos de transgressió immediata i que no servirien en cas de desenvolupaments urbanístics propers.

Aquesta és una de les observacions que el comitè tècnic d’Icomos va fer a l’expedient presentat per aconseguir la declaració de Patrimoni Mundial. Una qüestió que es va tractar en la primera de les dues sessions que del taller «Repensant la Menorca Talaiòtica: oportunitats per al nou expedient».

Durant aquest taller, que continuà ahir (al diari de demà hi haurà ampliació) i que està coordinada per la professora de la Universidad Complutense de Madrid i codirectora dels Congressos Internacionals de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial, Alicia del Castillo, es van posar sobre la taula els arguments d’Icomos per no concedir la declaració a Menorca.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 9 de agosto de 2017 o en Kiosko y Más o My News]

Otros titulares:

- «La situació no és excepcional, només deu llocs ho han aconseguit a la primera»

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.