Protesta de pintors a les Balconades d’Art d'Alaior

Alguns pintors han retirat i girat obres en senyal de suport a Vincent Russell

|

Valorar:
Visto 1682 veces
preload
Tomeu Sánchez va girar el seu tapís perquè es vegi només el revers. És la seva manera de donar suport a Russell

Tomeu Sánchez va girar el seu tapís perquè es vegi només el revers. És la seva manera de donar suport a Russell

17-07-2017
Tomeu Sánchez va girar el seu tapís perquè es vegi només el revers. És la seva manera de donar suport a RussellTomeu Sánchez, en el moment en què donà la volta a la seva obra perquè pengi en blanc

La nul·la resposta de l’Ajuntament d’Alaior davant la petició, en document firmat per 19 dels 25 artistes que participen en les Balconades d’Art, que l’obra censurada de Vincent Russell es tornés a instal·lar, ha fet que alguns pintors hagin actuat, a títol personal, retirant o girant obres en senyal de suport a l’artista.

Diumenge capvespre, Tomás Tripiana va retirar la seva tela d’un balcó de la Costa d’en Marçal i Tomeu Sánchez va girar el seu tapís perquè es vegi només el revers. És la seva manera de donar suport a Russell, deia Sánchez, qui dedicà el gest a la «la por, la que encara, avui en dia, tenen alguns dels meus companys d’expressar públicament la seva opinió. Per la llibertat d’expressió i per la llibertat d’expectació, la de l’espectador a poder decidir per ell mateix».

Mentre, Pacífic Camps, a qui li havien assignat el Centre Cultural (a l’edifici s’havien previst tres teles), havia renunciat l’endemà de la inauguració a què la seva obra pengés de l’immoble. «Sempre he lluitat perquè l’art sigui una expressió lliure i és inacceptable que n’hi hagi que hi vulguin posar límits». I afegia ahir que «és denunciable que un polític véngui a implantar aquesta autoritat que no correspon en els temps en què esteim» i assegurà que «no he retirat l’obra per respecte a Pau Sintes». En aquest cas, l’organitzador va instal·lar l’obra de Camps «en una altra ubicació com s’hauria d’haver fet amb la de Russell».

Altres autors han decidit mantenir la seva obra per respecte a l’organització. Juan Elorduy es referí al conflicte entre la llibertat d’expressió i el dret a decidir del Centre Cultural sobre allò que penja de la façana i, tot i que admetia que «la reacció autoritària va ser un error», també creia que les Balconades d’Art s’havien fet «per decorar» i que tal vegada el plantejament de Russell no havia estat l’adequat. Així, considerava que «la solució era canviar la ubicació com proposava l’organització». Ara, altres autors s’estan plantejant també què fer davant d’aquesta situació.


Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Lo barato sale caro
Hace 11 meses

La verdad es que nos debemos respeto los unos a los otros. Y todo empezó mal cuando los artistas aportaron su ilusión y su trabajo a cambio de 0 euros. Al Ayuntamiento le sale gratis una exhibición plástica de muchas telas de gran formato y no paga nada ni a pintores ni organizadores ni a propietarios de balcones. Y no se regula el tema, ni los estilos y claro_ no es tan fácil y barato ser un buen gestor cultural . Hombre , no se puede liar así a todo el mundo

Valoración:8menosmas

Ni ha prou
Hace 11 meses

La pena es, que por un cuadro horroroso que nadie se habría fijado, ahora sea un monotema, y los pintores que tienen colgados y vale la pena ir a verlos, ni se hable de ellos. Y los que giran el cuadro que los descuelguen, eso es jugar a medias. O estás, o no estás. Y que tal si empiezan a hablar el diario, de los otros cuadros,de los otros artistas?? que ya cansa. Ya nos hemos enterado.

Valoración:1menosmas

Para Flipat
Hace 11 meses

Los tuyos no permiten opositores, los meten en la carcel directamente, como se llaman, presos de conciencia creo.

Valoración:3menosmas

MIKEL
Hace 11 meses

Supongo que también se debería respectar la LLibertat d'Expressió del Centre Cultural. O no?

Valoración:12menosmas

balconin peligroso
Hace 11 meses

solo el déspota los otros no tienen que ser cómplices del delito de gente irreverente cutre y bulgar

Valoración:5menosmas

arte guarro
Hace 11 meses

también películas consideradas artisticas pero no para exhibirlas en horario infantil

Valoración:8menosmas

Eladio
Hace 11 meses

con los Artistas hemos topado

Valoración:6menosmas

No se que tonterías ahora
Hace 11 meses

No se que tonterías se montan ahora en Alaior, si no les gusta un cartel de un pintor, los demás se enfadan y los giran, que manera de perder el tiempo, en lugar de crear puestos de trabajo. La gente es tonta y mientras existan burros cabalgarán. Y no dejan edificar en rústico.

Valoración:-6menosmas

Joan
Hace 11 meses

Molt "dignes" es posen ara els Elorduy, Pacífico i altares...Ara es hora !!!

Valoración:4menosmas

Maribel
Hace 11 meses

¡¡¡ Que sirva de lección a todos los ayuntamientos para que piensen bien a quien invitan a sus actos !!!

Valoración:23menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3