Els comptes revelen una manca de finançament al ‘Principal’

La Fundació del Teatre Principal no ha fet tota l’amortització per al desgast dels seus actius que hauria d’haver fet, acumulant un desajust comptable de 815.000 euros des que es creà l’ens

|

Valorar:
Visto 567 veces
preload
Amb la reobertura del teatre, el 2001, es creà la Fundació per a la gestió de l’espai cultural

Amb la reobertura del teatre, el 2001, es creà la Fundació per a la gestió de l’espai cultural

14-02-2001

La Fundació del Teatre Principal acumula una manca d'amortització per al desgast dels seus actius per un import de 815.000 euros. O el que és el mateix, que des de la creació de l'ens, el 2001, s'ha amortitzat molt menys del que s'hauria d'haver fet, fins al punt d'acumular aquest desajust comptable. Aquest fet l'interpreta el Partit Popular com a «pèrdues contínues i acumulades», i per l'equip de govern «no és dèficit comptable» sinó una «pèrdua del valor» de la pròpia Fundació.

Aquest problema l'ha desvetllat el grup municipal popular, a través d'una al·legació que presenten als pressupostos de 2016, en què demanen que «s'ampliï per estar insuficientment dotada des del superàvit existent als pressupostos la partida destinada a la Fundació del Teatre Principal de Maó, en la quantitat que els serveis d'intervenció municipals considerin perquè en compliment de la legalitat, cobrir el desequilibri financer com a conseqüència dels excedents negatius acumulats, amb la finalitat de garantir la supervivència de la Fundació».

Des del PP, Salvador Botella assegura que «no volem entrar en cap debat polític sobre el Teatre» ja que, afirma, «aquestes pèrdues estan originades per totes les forces polítiques». Però «no se pot seguir amb aquests desajustos de pressupost, perquè provoca una problemàtica d'inversions en la infraestructura». Això, asseguren, posa en «perill la continuïtat de pervivència de la Fundació» igual com «fa uns mesos hem hagut de procedir a la dissolució de la societat Promociones Urbanísticas de Maó (PUM) per idèntic motiu».

Per la seva part, la batlessa Conxa Juanola, que com a exgerent del teatre coneix bé aquest fet, assegura que «no es tracta d'un dèficit comptable» i que la Fundació no acostuma a tancar els exercicis en negatiu.

Juanola afirma que no existeix cap similitud amb el cas del PUM, ja que aquest «era un consorci i no una fundació, no té res a veure».

Sobre aquest desajust de 815.000 euros, Juanola recorda que quan es creà la Fundació, durant uns exercicis no es va incorporar l'amortització als comptes perquè s'interpretà que el teatre era patrimoni municipal i no de la pròpia Fundació. Des de llavors «s'ha anat arrossegant un dèficit», difícil de reduir si anualment només es destinen 76.000 euros a amortitzacions, encara que assegura que «això només seria un problema si un dia es liquidés la Fundació».


Malestar

Conxa Juanola manifestava aquest divendres el seu descontent amb el grup popular, ja que «des de sempre hi ha un pacte entorn al teatre, perquè no s'empri en la guerra política». Així, afirma que «és molt lleig el que han fet», i es demana «per què no ho han fet ells aquests darrers quatre anys?», en relació a aquest increment pressupostari que el PP demana ara.


Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Prim12
Hace más de 2 año

No se trata de gerente de aquí o de alla o si de PP o PSOE. Se trata de que tenemos el teatro de ópera mas antiguo de España, que se ha restaurado y ha quedado precioso, y ha costado un pastón. Pero esto no basta, hay que darle una utilidad y hacer que produzca, no para forrarse, pero como mínimo para cubrir gastos, de lo contrario su reforma no habrá servido para nada. Una Sala Augusta dos en pocos años.

Valoración:1menosmas

Miriam
Hace más de 2 año

Luis, que no te enteras!, en los últimos 4 años (2011-2015) fue el gobierno del PP, o mejor dicho la gerente puesta a dedazo por el PP, la señora Victori. El teatro ha sido un sillón para el político de turno, aunque alguno haya estado más a la altura, mientras que otros el cargo les venía muy grande.

Valoración:0menosmas

Juanola go home
Hace más de 2 año

Que le pidan a la Juanola como gestiono el Teatro los años en los que fue gerente? Solo obras en catalán y minoritarias. Así subió la deuda....

Valoración:-2menosmas

Y que os pensabais.
Hace más de 2 año

Político es aquella persona que no la querrías para administrar tus bienes y sin embargo administra los bienes públicos. Así va el asunto

Valoración:11menosmas

Luis
Hace más de 2 año

medaladeoro: No es de los últimos cuatro años, es desde el año 2001, en el que, como sabes gobernó el PSOE y en que entre otros,, la actual alcaldesa fue gerente del Principal. Y si has leído bien la noticia, no se trata de "deficit", se trata de amortización, que no es lo mismo.

Valoración:1menosmas

tots culpables
Hace más de 2 año

És penós que el PP actuï d'aquesta manera, quan ells han estat 4 anys dilapidant recursos amb concerts cars i sense guanys, i regalant entrades a tac-i-té. Ara també és trist que l'alcaldessa digui que PUM era un consorci, quan no és així. I si la Fundació ha de tenir pèrdues, millor que es gestioni directament des de l'ajuntament. Tanmateix, és el que acaba pagant. D'aquesta manera estaviarien el sou de la gerència.... però hi deu haver algun interès amagat ....

Valoración:-4menosmas

Medalla de Oro
Hace más de 2 año

Y que esperaban... 4 años de Sergio Dalma, Bisbal, Rosario Flores, Pablo Alboran, viajes, cenas... cientos y cientos de invitaciones para los amigos... se puede hacer mucho daño en 4 años...

Valoración:32menosmas

Normal ya que no lo saben
Hace más de 2 año

Normal ya que no lo saben gestionar, por ejemplo no quieren hacer DON JUAN TENORIO el 1º de Noviembre que lo llevaría al teatro principal, pero los de izquierda no les gusta el Don Juan Tenorio, es demasiado religioso y de derechas se creen. No diré más sino me lo censuran.

Valoración:-10menosmas

mikelet
Hace más de 2 año

la bona "gestio" de na conxa en companya , si al final tot es sap ...

Valoración:-9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1