Menorquí empipat Menorquí empipat | Hace 30 días

RokurutaFals. Açò es lo que volen que creguis. És català mai podrà dir que té llengo pròpia perquè per molt que sa Generalitat ho hagi fet oficial, és català es un dialecte des Occità. Però és valencià si pot dir que tenen llengo pròpia perquè va ser regne i balears també. Per tant, és fàcil desmentir que tenim una sola "llengua catalana" que es lo que volen que creguis i posaran a n'és espanyolistes per enmig per crear més odin'es nostro país. Després... no sé quina unitat de la llengo me ralles aquí no hi ha unitat de res sa única unitat que tenim és sa hispanitat. I sa rondalla d'es que si un mexica i un Espanyol mateixa llengo un català i balears també és tan fàcil de desargumentar com dir. Que un gallec i un portuguès s'entenen perfectament i no tenen sa mateixa llengo. Un és portuguès i s'altre gallec.

user baixamaner | Hace un mes

Menorquina"El puñetero catalan" ja ja ja i que et penses que xarrem a Menorca? Si tant et fot la nostre llengua fot al camp d'una vegada i deixa de tocar els nasos amb la nostre llengua, que es polida y antiga i es diu CATALA, que es igual a dir MENORQUI pq son la mateixa llengua, duita aqui pels mateixos que la van dur a totes les illes Balears, no se si m'esplic.

Vengador Vengador | Hace un mes

buhoA Menorca lo qie es segur que no es ralla, es es castella

Mazinger Mazinger | Hace un mes

Saps que ho sou cansats amb es "no xerram català xerram menurquí" amb ses "us" ben grosses... voleu ser més papistes que el papa. No intentaré explicar-vos que el que es xerra a Menorca es sa variant menorquina d'es català, i que es gran problema i acceptació de sa llengua catalana a ses Illes Balears es només un problema de nomenclatura. El que si vos diré, ja que pretenen ser més menorquins que s'oli i aigua amb figues, es que a Menorca (pretenent ser puristes 100 %) no es xerra menorquí (o menUrquí per és més ases...) sinó que es ralla en pla . "Ahí que te llevas un dato nuevo "

user Rokuruta | Hace un mes

Menorquí empipatMolt polida sa parrafada. Encara que ho tens mal entès. De llengua només n'hi ha una, i es diu català. Açò del mallorquí, menorquí, eivissenc, valencià, és un invent per rompre la unitat de la llengua i acabar reduïnt-la fina a la desaparició. O és que l'accent argentí, andalús o mexicà són llengües? Jo som menorquí en tots els llinatges, i defens lo nostro, i clar que no vull que es perdi sa nostra manera de xerrar. Però renegar ofins i tot odiar la llengua catalana, és fer el joc als espanyolistes que la voldrien suprimir. Ralla com vulguis, i diga-li com vulguis, però no et deixis enganar.

user buho | Hace un mes

que orrin per cataluña que molt gran ,,,,a Menorca xerram menurqui

Menorquí empipat Menorquí empipat | Hace un mes

😂😂😂😂 mesq**ns. Molta renou per tan poca gent que lis representa. Sort que és joves menorquins de família menorquina ni lis va ni lis ve. Menys aquests replegats que segurament es pensen que defenguent és català defensen lo seu i lo que fan és rompre és bon menorquí. Sort que de cada vegada sa gent que està orgullosa de ser nat a Menorca defensa Menorca i és bon menorquí i sa millor manera de defensar-lo és fent veure que la OCB, MÉS, ERC, JR. NO REPRESENTA MENORCA NI ÉS MENORQUÍ. I quan passa açò se li diu IMPOSICIÓ. Mos hem de fer veure fins és final des nostros dies PER MENORCA I per es pocs en aquest món que poden dir orgullosament. SOM MENORQUÍ I TORNARIA A NÉIXER MENORQUÍ.

user Menorquina | Hace un mes

Lo que hacen para meternos el puñetero Catalán de los 🥚🥚 ya no saben que hacer para adoctrinar más. Lo bueno es que quiere decir que lo tienen chungo por ésto hacen lo que hacen. NUESTRA LENGUA ES EL CASTELLANO Y EL MENORQUÍN. AQUI A MENORCA Nada de CATALÁN 🤡🤡 Venga, ahora los Negativos para mí 😅😅😅

user Talayótico | Hace un mes

"L’objectiu és promoure i defensar la llengua pròpia", si fos sa llengua propia, sería SA llengua propia, no? Os es la llengua propia de allá enfora? anda ya...

user Rokuruta | Hace un mes

No puc entendre que a qualcú li molesti tant que defensem lo nostro. La llengua és riquesa, cultura i arrels. I totes les llengües que es xerren a Espanya són una riquesa pel país. L'odi que destil.len alguns comentaris és francament patètic