user Lluís | Hace 7 meses

LátigoRepeteixes com un lloro sa mateixa propaganda espanyolista de sempre contra sa llengua catalana, pròpia de ses Illes Balears. Es catalans sempre han tengut llengua pròpia. No eren muts. Es Regne de Mallorca no va declarar oficial cap llengua. Ses legislacions sobre llengües oficials són bastant recents. Es català no ès cap imposició a ses comunitats que són catalanoparlants de fa segles, com ses Illes Balears. A ses comunitats catalanoparlants, sa llengua imposada ès sa que xerres i escrius per defensar "lo nuestro": sa castellana, coneguda com a "foraster", que efectivament ha arrelat com a conseqüència de s'imposiciò estatal arreu.

user Látigo | Hace 7 meses

LluísTodas las lenguas españolas son anteriores a la creación del estado español. Por ende, también son anteriores a la existencia de Cataluña. Cuando Mallorca era un reino con lengua e instituciones propias la zona de la actual Cataluña era un conjunto de feudos sin soberanía conjunta ni lengua propia. El mallorquín era la lengua oficial del reino de Mallorca siglos antes a esos 100 años a los que haces referencia y ninguna de esas familias de rancio abolengo hablaba otra cosa que no fueran las lenguas vernáculas de Baleares: mallorquín, menorquín, etc. El catalán es una imposición de los últimos 40 años sostenida por botiflers que reniegan de su cultura, su historia y sus tradiciones. Afortunadamente ha surgido un sentimiento libre de complejos que sólo quiere defender lo nuestro y que cada vez está arraigando más.

user Lluís | Hace 7 meses

AngelcaídoEfectivament, aquí fa vuit segles que parlam mallorquí, "dialecte" o "varietat" de sa llengua catalana segons sa definició acadèmica recollida pes 'Diccionario de la lengua castellana', edició de l'any 1884, i mantenguda fins avui sense interrupció. Es nacionalistes espanyols podeu fer magarrufes mirant de llançar es mallorquí contra es català i així afavorir sa castellanització, però fora de s'extrema dreta ningú vos compra es discurs.

Angelcaído Angelcaído | Hace 7 meses

LluísFALSO. Aquí se ha hablado SIEMPRE MALLORQUÍN. Por eso nos quieren NORMALIZAR.

user Menorquina | Hace 7 meses

U son cansats amb es punyatero Catalá des Cojines 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

user Lluís | Hace 7 meses

ca de bouTotes ses famílies autòctones de ses Illes Balears són catalanoparlants de fa segles (100%). No hi ha cap família nativa de ses Illes Balears històricament castellanoparlant (0%).

user Aturdit | Hace 7 meses

ca de bouCuriós, a jo m'entenen. Talvegada no es xerra prou bé.

user Lluís | Hace 7 meses

AngelcaídoA tu es catalanistes t'han espoliat es mallorquí i a posta éts castellanoparlant monolingüe. Els hauries d'estar agraït! 🤣🤣🤣

user " Sito " | Hace 7 meses

Representa a alguien este personaje ????

user Jous | Hace 7 meses

Mare meva! Aquí cada loco amb es seu tema 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️