Emili de Balanzó

Emili de Balanzó

Nadal... i noltros beneits

Ja hi som amic meu, ja hi som altra vegada. Els carrers de pobles i ciutats resplendeixen amb les lluminoses gales de les festes...

Demanar perdó...

Sempre he pensat que demanar perdó és un acte noble, respectable. Suposa  una seriosa reflexió sobre el que has fet...

Baratar d'agenda

És curiós veure com la vella agenda s'ha convertit també en dipòsit, calaix amable, d'un munt de papers i paperets.

Quatre xurros, noranta cèntims...

Senyor Posada. Disculpi que no sigui més protocol·lari i untuós, com s’estila en aquests casos. Dirigir-se a les autoritats d’aquest país sempre sembla que requereix d’un tracte vellutat i solemne. E

Un matí, cada matí...

Surts de casa al matí. La son, encara viva, segueix penjada de les parpelles. La dutxa matinera i el cafè no han servit de molt.

Diccionari de butxaca

Sempre he pensat que és ben útil tenir a mà un bon diccionari, ja que és el millor sistema d’aprendre o recordar l’autèntic significat d’algunes paraules que, de tant emprar-les, van perdent, difuminant el seu significat.

Impostors i analfabets

Es mira al mirall i, mentre es fa el nus de la corbata - la de seda, la dels dies importants-, pensa que al final els seus mèrits han estat reconeguts.

Una complicada amistat

Sembla  que no, que no està prou content amb el seu paper d’acompanyant. Suficient amb mirar-lo i, certament, la impressió que en treus no és de gran satisfacció.

Una victòria comprada

Penso que a quasi tots els adults els/ens queden, per fortuna uns grams d’innocència, d’ingenuïtat que, possiblement, són les restes d’una infantesa que encara sobreviu a la nostra memòria.

Arbres de ciutat

Encara record amb emoció aquella trobada amb l’escriptor i humanista portuguès José Saramago. Tot saviesa. Rallar petit, sense cap afectació, mirada cordial, amable.