Emili de Balanzó

Emili de Balanzó

Façanes de cartró

Ser adulador professional és penós però és, diuen els experts, el camí més ràpid per arribar a la definitiva i ansiada consagració.

Bancs al carrer

S'asseu al banc davant la farmàcia, diries que espera que l'obrin. És una doneta minúscula que, ben asseguda, no arriba amb els peus a terra.

Falsedats i mentides

Persones de gran talent i formació treballen per fer que creguis que emprant aquella colònia seràs un gran seductor.

Nadal... i noltros beneits

Ja hi som amic meu, ja hi som altra vegada. Els carrers de pobles i ciutats resplendeixen amb les lluminoses gales de les festes...

Demanar perdó...

Sempre he pensat que demanar perdó és un acte noble, respectable. Suposa  una seriosa reflexió sobre el que has fet...

Baratar d'agenda

És curiós veure com la vella agenda s'ha convertit també en dipòsit, calaix amable, d'un munt de papers i paperets.

Quatre xurros, noranta cèntims...

Senyor Posada. Disculpi que no sigui més protocol·lari i untuós, com s’estila en aquests casos. Dirigir-se a les autoritats d’aquest país sempre sembla que requereix d’un tracte vellutat i solemne. E

Un matí, cada matí...

Surts de casa al matí. La son, encara viva, segueix penjada de les parpelles. La dutxa matinera i el cafè no han servit de molt.

Diccionari de butxaca

Sempre he pensat que és ben útil tenir a mà un bon diccionari, ja que és el millor sistema d’aprendre o recordar l’autèntic significat d’algunes paraules que, de tant emprar-les, van perdent, difuminant el seu significat.

Impostors i analfabets

Es mira al mirall i, mentre es fa el nus de la corbata - la de seda, la dels dies importants-, pensa que al final els seus mèrits han estat reconeguts.